Lorenzo gaat misschien jaren de bak in voor de dood van zijn vriendin in Nederland

vriendin Nederland
Het ging er volgens buren ‘beestachtig’ aan toe. ‘Een vreselijke ruzie in het appartement van Dunja.’ De politie trof het slachtoffer zonder kleren op Lorenzo aan. Overal in het appartement lag bloed.

[quads id=1]

Toch blijft Lorenzo ontkennen dat hij zijn vriendin Dunja sloeg en wreed schopte. Ze overleed. De strafeis is 10 jaar. Bekijk het bericht voor meer informatie. (video) Hoe kan iemand zo wreed zijn?

[quads id=1]

Doden vriendin

OM eist 10 jaar cel en tbs voor Lorenzo S. wegens doden Dunja Lahnachi.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft S. zijn vriendin tegen het hoofd geschopt en geslagen, haar keel dichtgeknepen en haar neus en mond dichtgedrukt.

Utrecht

Het OM heeft maandag voor de rechtbank in Utrecht tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 26-jarige Lorenzo S., wegens het doden van zijn vriendin, de 23-jarige Dunja Lahnachi. De politie werd in de nacht van 23 op 24 februari vorig jaar gealarmeerd door verontruste buren, die melding maakten over een hevige ruzie in de studentenflat van het slachtoffer. S. weigerde open te doen, waarop de politie zich genoodzaakt zag de deur te forceren.

[quads id=1]

Dunja lag zwaargewond en zonder kleren bovenop Lorenzo. Ze had moeite met adem halen, had bloeduitstortingen over haar hele lichaam, overal beurse plekken, een gebroken schouderblad en een gebroken tongbeen. Overal in het appartement lag bloed. S. lag onder haar en deed alsof hij bewusteloos was. Daarna gedroeg hij zich agressief.

Instabiel

Hij ontkent dat hij de jonge vrouw heeft gedood. Het slachtoffer zou tijdens de ruzie meerdere keren zijn gevallen; dat zou haar vaker zijn overkomen, omdat zij volgens S. “instabiel” was. “Niet geloofwaardig en een verzinsel van verdachte”, oordeelt het OM. De vrouw bezweek na vier dagen aan haar verwondingen in een ziekenhuis.

[quads id=1]

Volgens forensisch onderzoekers is de dood van de vrouw veroorzaakt door fors geweld. “Het is verdachte en verdachte alleen die verantwoordelijk is voor het vele, verschrikkelijke letsel”, aldus de officier van justitie. S. heeft in zijn verklaringen verschillende “onwaarschijnlijke scenario’s” op tafel gelegd, vindt de officier. “Hij probeert Dunja af te schilderen als een agressieveling en zichzelf als slachtoffer.”

Kenschetsen

Volgens het OM hadden slachtoffer en verdachte een relatie die zich laat kenschetsen als “explosief, giftig en ongezond”. Het stel was door eerdere incidenten bekend bij de politie. Dunja is volgens het OM heel bang geweest voor S., ook tijdens de fataal afgelopen ruzie.

TBS

vriendin Nederland

Gedragskundige onderzoekers konden geen stoornis vaststellen en tot een tbs-advies komen. Maar volgens het OM heeft S. op een berekenende manier meegewerkt aan deze onderzoeken en moet dit worden gezien als weigeren. Daarom kan toch tbs worden opgelegd. Noodzakelijk, vindt het OM, om de maatschappij tegen de agressieve, tegen vrouwen gewelddadige S. te beschermen.

Gebroken hart

[quads id=1]

De vader van Dunja Lahnachi kwam in februari om het leven door geweld. Dit feit staat geheel los van de dood van de vrouw. Volgens het OM was hij een vader “met een gebroken hart” en wilde hij gerechtigheid voor zijn dochter.

Bekijk hier een video daarvan:

De man die is doodgeschoten in de Vredeoordlaan in Leersum, is de vader van de vorig jaar omgebrachte Dunja. Dat zeggen omwonenden en bekenden van de familie tegen RTV Utrecht.  Video:

Eerdere berichten: 24-jarige Lorenzo verdacht na overlijden 23-jarige vriendin in Utrecht ~ Nederland

Lees hier meer over de moord in het AD

Bron: Door: ANP
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland