Floyd en Zaza mogen 2 weken niet naar school omdat hun broer besmet is – RIVM: 54 nieuwe doden in Nederland – video

overleden Nederland
Floyd en Zaza uit Nederland zitten thuis, omdat hun broer is besmet. Ze zijn zelf NIET ziek maar mogen toch NIET naar school. Ze kunnen namelijk ook besmet worden en dan kunnen ze andere kinderen ook besmetten. Ze vertellen hun verhaal aan het jeugdjournaal. Kijk samen met je kinderen naar de video.

[quads id=1]

Inmiddels zijn ook de nieuwe cijfers van het RIVM bekend gemaakt. Er zijn vandaag 54 nieuwe doden bijgeteld. Het houdt nog niet echt op he? Bekijk het bericht voor meer informatie. Hoe ging het met jouw kids op school?

[quads id=1]

Broer in Nederland

Floyd en Zaza zitten thuis, omdat hun broer is besmet. Mensen die besmet zijn met het corona-virus moeten in quarantaine. De broer van Floyd en Zaza is een van hen. En omdat hij ziek is, zit het hele gezin in thuis-isolatie. Dat betekent dat ze thuis moeten blijven en dat niemand naar binnen mag. Ze vertellen hun verhaal in onderstaande de video

RIVM schreef zojuist het volgende:

[quads id=1]

Update 12 mei 2020: Vandaag zijn er 35 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 54 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Bevestigde besmettingen

[quads id=1]

Tot nu toe zijn er 42.984 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

[quads id=1]

COVID-19 in verpleeghuizen
Het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten is lager dan in maart en april. Sinds eind april stabiliseert het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten. Er komen iedere dag nog wel nieuwe locaties bij, maar niet meer zoveel als in maart en de eerste helft van april.

Video

Bron: RIVM Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland