104-jarige man uit Nederland belazerd door 47-jarige ‘vriendin’.

vriendin Nederland
Jammer zo hoor. Een man van over de 100 is bestolen van 100.000 euro. Door iemand die hij dacht te vertrouwen: Een vriendin van 47 jaar oud. Heeft zo een oude man geen familie? Maar misschien zijn die ook niet te vertrouwen.

[quads id=1]

Triest, de man zit nu in financiële problemen. En dat op die leeftijd. Laat het bericht meteen een waarschuwing zijn voor anderen. Niet elke vriendin is te vertrouwen. Geef het door.

[quads id=1]

Man uit Nederland

De Stentor Nederland schreef het volgende: 104-jarige man bestolen van 100.000 euro aan spaargeld en AOW. Een inmiddels 104-jarige man uit Hilversum is er achter gekomen dat hij de afgelopen jaren van zo’n 100.000 euro is bestolen. De man had al zijn vertrouwen geschonken aan een 47-jarige vrouw, maar de verdachte heeft dat flink geschonden. Ook de AOW van de man werd besteed aan schoonheidsbehandelingen en vakanties.

47-jarige vrouw

Naast de 47-jarige vrouw wordt ook een 66-jarige man verdacht van betrokkenheid. Het duo uit Kortenhoef zou tussen 2014 en 2019 geld hebben gestolen van de rekening van de 104-jarige Hilversummer.

[quads id=1]

Sinds maart 2014 had het slachtoffer al zijn financiële zaken uitbesteed aan een nu 47-jarige vriendin, die hij al ruime tijd kende. Waar de twee elkaar van kenden, is niet bekend. De vrouw had hierdoor de volledige volmacht over al zijn betaal- en spaarrekeningen. Toen er regelmatig aanmaningen binnenkwamen en de man ook na herhaalde verzoeken geen inzicht kreeg in zijn eigen bankafschriften, vertrouwde hij het niet meer. Met hulp lukte het hem inzicht te krijgen in zijn financiële zaken.

AOW

Toen hij eindelijk zijn eigen financiën te zien kreeg, bleek dat er tussen maart 2014 en januari 2018 bijna 80.000 euro was verdwenen. Daarnaast had hij zijn auto door de vrouw laten verkopen en daar nooit een cent van terug gezien.

[quads id=1]

Het slachtoffer ontving ook maandelijks een AOW-uitkering, maar ook deze inkomsten werden uitgegeven aan zaken zoals vakanties, schoonheidssalons en online winkels. In totaal werd ongeveer 100.000 euro van de man ontvreemd. Hierdoor is het slachtoffer in financiële problemen geraakt.

Aangifte

Het slachtoffer heeft in oktober 2019 aangifte van diefstal gedaan, waarop de recherche een onderzoek is gestart. Een van de verdachten is vandaag aangehouden. Ze wordt verdacht van oplichting, verduistering en diefstal in een periode van vijf jaar. Het gaat om de 47-jarige vrouw uit Kortenhoef.

[quads id=1]

Ook een 66-jarige man uit Kortenhoef werd aangehouden. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij deze zaak. De verblijfplaatsen van de twee verdachten zijn doorzocht en verschillende spullen werden in beslag genomen.

Bron: De Stentor.nl

Geschreven door Bonne Kerstens
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland