Zo makkelijk raak je ‘besmet’ – video experiment

besmet restaurant
Alle gasten van buffetrestaurant binnen 30 minuten ‘besmet’.

Hierbij een video om te laten zien hoe snel een virus zich kan verspreiden. Én hoe belangrijk het is om goed de handen te wassen. Een televisiezender deed een experiment in een buffet restaurant.

[quads id=1]

De uitkomst is schrikbarend. Bekijk de link voor meer informatie en kijk naar de video. Geef het door aan een ieder zodat ze zich blijven houden aan 1 van de belangrijkste regels: HANDEN WASSEN!!! Wereldwijd zijn al ruim vier miljoen mensen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus. Dus nogmaals: handen wassen, handen wassen en handen blijven wassen. P.s. zo worden meer zaken verspreidt. Houdt u daar rekening mee. Dus ook handen wassen na elke toilet bezoek.

[quads id=1]

Besmet

DE stentor deelde het volgende: Een Japans experiment waar je van gaat schrikken: alle gasten van buffetrestaurant binnen 30 minuten ‘besmet’
Een ontluisterend filmpje van de Japanse omroep NHK laat zien hoe snel een virus zich kan verspreiden. Én hoe belangrijk het is om goed de handen te wassen. De televisiezender deed samen met een aantal wetenschappers een experiment, waarbij een groep testpersonen zich te goed deed aan een buffet. Het resultaat was even verbazingwekkend als schokkend.

Experiment

Voor het experiment werden tien mensen in een ‘restaurant’ gezet waar een buffet stond opgesteld. Een van de dinergasten werd aangewezen als besmet persoon. Het virus werd in de vorm van fluorescerende verf op één van de handpalmen aangebracht. Een plek die niet denkbeeldig is, wanneer een besmet iemand bijvoorbeeld in zijn hand hoest en deze vervolgens niet wast.

[quads id=1]

De gebruikte verf is bij normaal licht niet zichtbaar, maar als na een half uur het buffet wordt gesloten en er ultraviolette verlichting in de ruimte aangaat, zijn de restaurant gangers zichtbaar geschokt. Het ‘virus’ zit overal! Niet alleen op ieders handen, het gebruikte bestek, buffetschalen en serviesgoed, maar ook bij een aantal deelnemers in het gezicht.

Binnen een half uur kwamen alle deelnemers aan het proefbuffet in contact met het ‘virus’.

Cruiseschepen

[quads id=1]

Meer dan 5,4 miljoen mensen hebben het onthutsende filmpje, dat op sociale media fanatiek wordt gedeeld, intussen bekeken. De situatie van het experiment lijkt sterk op die aan boord van een cruiseschip. Op meerdere vakantieschepen maakten de afgelopen maanden passagiers gebruik van buffetten, met vele honderden besmettingen tot gevolg.

Proef

Bij de proef haalde een ‘restaurantmedewerker’ regelmatig het gebruikte servies weg en wisselde de tang waarmee de deelnemers hun bord vulden. Ook werd de gasten aangeraden geregeld hun handen schoon te maken. Het haalde zo te zien niet veel uit. Wereldwijd zijn sinds het uitbreken van het coronavirus al ruim vier miljoen mensen geïnfecteerd geraakt. Ruim 280.000 van hen zijn aan de gevolgen overleden.

Bewustwording

[quads id=1]

Het experiment toont aan hoe snel een virus om zich heen grijpt. Professor infectieziekten Hiroyuki Kunishima van de St. Marianna University School of Medicine hoopt dat het filmpje mensen bewust maakt van het gevaar op besmetting. ‘Neem passende maatregelen’, zegt hij. Bijvoorbeeld door het dragen van een mondkapje en regelmatig de handen te wassen.

Video:

Bron: De Stentor
https://www.destentor.nl/bizar/schokkend-japans-experiment-alle-gasten-van-buffetrestaurant-binnen-30-minuten-besmet~a85d2e2b/

Geschreven door Koen van de Sype / David van der Heeden

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland