SLM wil net als KLM starten met vliegen tussen Amsterdam en Paramaribo – vermoedelijk met mondkapjes

SLM Suriname
SLM wil de vluchten in juli weer oppakken. Dat zegt SLM-directeur Radjesh Radjkoemar tegen de Ware Tijd. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij wil begin juli weer beginnen met reguliere vluchten. Dus ook de vluchten van Paramaribo naar Amsterdam. Net zoals KLM eerder heeft gezegd.

[quads id=1]

Vermoedelijk moeten zowel de passagiers als bemanningsleden bij boarding en tijdens de vlucht mondkapjes op hebben. Bekijk het bericht voor meer informatie. Let op: Dit alles hangt uiteraard af van de ontwikkelingen rond de Covid-19-situatie. Kunnen jullie ook niet wachten om weer te reizen?

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: SLM wil reguliere vluchten in juli oppakken. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) wil begin juli weer beginnen met reguliere vluchten op zowel de regionale als de mid-Atlantische route. Dat zegt SLM-directeur Radjesh Radjkoemar tegen de Ware Tijd. Onlangs heeft de Nederlandse KLM ook hetzelfde voornemen uitgesproken.

[quads id=1]

De SLM-directeur benadrukt dat het streven om in juli te beginnen nu nog “onder voorbehoud” is, rekening houdend met hoe de Covid-19-situatie zich ontwikkelt. Echter, de maatschappij overweegt wel serieus om de reguliere vluchten in juli op te pakken. “Je móét een beginpunt hebben.”

De vliegmaatschappij is wat betreft (extra) veiligheids- en gezondheidsvoorschriften in verband met Covid-19 “in principe” al op schema, zegt Radjkoemar. De internationale associatie heeft richtlijnen uitgevaardigd voor vliegmaatschappijen over de geleidelijke hervatting van vluchten.

[quads id=1]

Zo is aanbevolen dat zowel passagiers als bemanningsleden bij de boarding en tijdens de vlucht mondkapjes op hebben omdat het houden van social distance qua winstgevendheid moeilijk toe te passen is aan boord. In combinatie met andere maatregelen moet deze maatregel het besmettingsrisico aan boord minimaliseren.

[quads id=1]

Lees het volledige en uitgebreide artikel geschreven door Merredith Bruce op DWT Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland