“Mijn kinderen blijven thuis”. Basisschool in Nederland vandaag weer open! – video’s

school Nederland
Bezorgde en boze maar vooral opgeluchte en dolblije ouders vandaag in Nederland. De basisscholen zijn namelijk weer open. Kinderen zijn blij maar ook een beetje onzeker. Wat kan nu wel en wat kan niet. Het virus is er namelijk nog steeds.

[quads id=1]

De meeste kinderen gaan gewoon naar school. Maar een aantal ouders stuurt hun kind absoluut NIET naar school. Luister wat een pedagoog hierover zegt. Kijk ook naar de video’s. We lopen mee met een aantal kinderen en ouders op deze spannende eerste dag. Zijn jouw kids naar school gegaan? Nee? Hoelang ga je ze dan thuis houden? P.s. Kunnen de scholen in Suriname ook weer normaal open?

[quads id=1]

Scholen in Nederland

RTL Nieuws Nederland schreef het volgende: Scholen vandaag weer open
Kinderen weer naar school? ‘Geen denken aan, mijn zoontje blijft thuis’.

Voor veel ouders is het een grote opluchting; na acht weken gaan vandaag de basisscholen weer open. Maar er zijn ook zorgen. Sommige ouders houden hun kind liever nog even thuis. Ouders en pedagogen vertellen aan RTL Nieuws openlijk over hun worsteling.

Weer open

[quads id=1]

Ook al gaan de basisscholen weer open, anders wordt het zeker. Elke school mag zelf bepalen hoe het de komende tijd gaat. Zo mogen ouders bij veel scholen niet naar binnen om hun kind in de klas af te zetten. Ook hebben veel scholen strikte regels om zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Volgens een peiling van DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws gaan de meeste ouders hun kind weer naar school sturen (93 procent). Maar bijna tweederde maakt zich zorgen over de eigen gezondheid of die van de kinderen.

Fernando houdt zijn kinderen thuis.

Fernando: ‘Mijn kinderen blijven thuis’. Fernando houdt zijn kinderen nog een paar weken thuis. Fernando is een van de ouders die hun kinderen voorlopig thuishouden. “Mijn zoontje van 5 jaar heeft pseudokroep (een virale ontsteking van de bovenste luchtwegen) en astma. Hij is dus een risicogroep.

[quads id=1]

Daarom was het voor ons duidelijk: hij blijft thuis. En ook onze dochter gaat nog even niet naar school. We willen geen risico lopen en geven de kinderen nog een paar weken thuis les.”

Huiswerk

“We hebben daarover afgelopen week contact gehad met beide scholen en de situatie uitgelegd. De scholen respecteren de keuze. Ze krijgen huiswerk en alles gaat gewoon door. Ik haal iedere week het huiswerk netjes op bij de scholen.”

Wanneer ze wel weer naar school kunnen? “Ik wil eerst de komende periode afwachten en kijken wat de statistieken doen. Over drie weken hebben we een beter beeld wat het effect van het openen van de scholen zal zijn. Dan gaan we opnieuw evalueren.

Dit zegt de pedagoog

[quads id=1]

Pedagoog: ‘Het gaat nu niet om lesgeven’. Pedagoog Marcel van Herpen: “Het gaat er nu niet om dat de kinderen meteen weer les krijgen, of weer in een organisatorisch model terechtkomen. Scholen zijn pedagogische instituten, helemaal de basisscholen. Het gaat er nu vooral om dat kinderen hun oude relaties weer terugzien en herstellen.”

“Voor jonge kinderen is het slim als ouders een ritueel ontwikkelen voor de nieuwe gang van zaken. Verzin er een verhaal omheen of zing een liedje als er afscheid genomen moet worden.”
Regeltjes

Een tip aan de leraren: “Verzand niet in regeltjes en protocollen, maar bekijk per kind en situatie in hoeverre je je aan de regels kunt houden. Neem eventueel verantwoorde risico’s.”

Gaan jouw kinderen weer naar school? Laat ons weten waarom wel en waarom niet.

Bekijk de verschillende video’s die we hebben verzameld:

[quads id=1]

Bron: RTL Nieuws Nederland
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5117411/kinderen-mogen-weer-naar-school-maar-niet-oudere-durft-t-aan

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland