Video- De partiële lockdown wordt verkort!! Regering Suriname kondigt versoepeling van maatregelen aan

bouterse Suriname
Video- Opgelet: Bekijk de video met de zojuist gehouden toespraak van de president: Regering kondigt gefaseerde versoepeling van maatregelen aan.

De regering heeft in het kader van het tegengaan van de verdere verspreiding van het COVID-19 coronavirus een gefaseerde versoepeling van de huidige maatregelen aangekondigd.

Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met iedereen.

[quads id=1]

Regering Suriname

NII Suriname schreef het volgende: President Desiré Delano Bouterse heeft in een televisietoespraak op zaterdag 9 mei 2020 een vijftal aangepaste maatregelen aangekondigd, dit met in achtneming van de specifieke Surinaamse situatie. In samenspraak met het Traditioneel Gezag is besloten om de lockdown op de grensrivieren Lawa, Marowijne en Tapanahony met tenminste één week te verlengen, tot zondag 17 mei 2020.

[quads id=1]

Lockdown

De totale lockdown op deze rivieren wordt echter omgezet in een partiële lockdown en zal van 06.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur ‘s morgens duren. Het staatshoofd benadrukt dat de grenzen gesloten blijven. Oversteken van en naar onze buurlanden is dus niet toegestaan. Ook zullen de controleposten in het land blijven bestaan ter controle op verplaatsingen tussen kustvlakte en overige districten. De partiële lockdown in de rest van Suriname wordt met ingang van zondag 10 mei aangepast en zal dan gelden van 11.00 uur in de avond tot 05.00 uur in de ochtend.

2 meter afstand

De publieke gezondheidsmaatregelen blijven onverminderd van kracht. Dat wil zeggen dat de hygiënemaatregelen blijven gelden: handen wassen, niezen of hoesten in de armholte, als ook 2 meter afstand houden van elkaar.

[quads id=1]

De samenscholing wordt verruimd tot een maximum van 50 personen, MITS de orde- en hygiënemaatregelen in acht worden genomen. De crèches blijven nog gesloten én de bussen mogen nog niet rijden.

Familiebezoek

Rekening houdende dat de gezondheidsvoorschriften strikt zullen worden nageleefd, zullen de opvangcentra voor junioren als ook die voor senioren burgers toegestaan worden om vanaf 17 mei wederom gelimiteerd familiebezoek te ontvangen.

[quads id=1]

Het Nationaal COVID-19 Management Team zal vanaf maandag 11 mei gesprekken voeren met organisaties om aan te geven aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om hun operaties weer te mogen opstarten. Het gaat hier onder andere om de horeca, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en de transportsector.

Examenklas

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werkt op dit moment een plan uit om tenminste de examenklassen, op alle niveaus, vanaf 1 juni weer te starten.

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Bron: NII Suriname

https://www.deboodschap.today/regering-kondigt-gefaseerde-versoepeling-van-maatregelen-aan/