Rawi en vriendin Rashida uit Paramaribo opgesloten – politie Suriname

politie Paramaribo
Facebook oplichters in de kraag gevat!! Social media bedriegers Rawi en vriendinnetje Rashida uit Paramaribo zijn aangehouden en opgesloten door de politie

[quads id=1]

Bekijk het officiële politiebericht om te lezen wat ze precies hebben gedaan en laat het meteen een waarschuwing zijn voor anderen. Niet iedereen op social media is te vertrouwen. Let daarom goed op!!

[quads id=1]

Sociale media bedriegers Rawi en Rashida aangehouden en opgesloten. De politie van het bureau Munder heeft op maandag 4 mei de 24-jarige Rawi J. en zijn 24-jarige partner Rashida R. aangehouden ter zake oplichting en verduistering.

[quads id=1]

Via Facebook deed Rawi zich voor als verkoper van auto aircopompen. Wanneer kopers contact met Rawi maakten vroeg hij tussen de Srd.1200,- en Srd.1300,- aan hun voor zo’n pomp. Voorts liet hij de koper zijn partner Rashida op een afgesproken plek ontmoeten waarbij zij het koopbedrag ontving om de koper in de plaats daarvan een defecte aircopomp te geven. Wanneer de koper erachter kwam dat de pomp defect was en, via Facebook, contact wilde krijgen met Rawi was die niet meer te bereiken.

Rawi deed zich ook voor als exploitant van een taxibedrijf en wist op deze leugenachtige en listige manier voertuigen van anderen in handen te krijgen. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun voertuigen zou inzetten in zijn bedrijf en dat zij daarvoor regelmatig een bepaald bedrag van hem zouden ontvangen.

[quads id=1]

Wanneer de mensen hun auto’s in bruikleen gaven aan Rawi om taxi te rijden verkocht hij die als sloopauto’s aan sloperijen voor geldbedragen variërend tussen Srd. 2.000,- en Srd.9.000,-.

In deze strafzaak zijn drie helers in beeld gebracht en aangehouden. Zij hebben de auto’s gekocht en gesloopt. Een van de helers heeft de eigenaar van een door hem gesloopte auto financieel vergoed. De twee andere helers hebben verklaart bereidt te zijn om benadeelden ook te betalen voor de door hun gesloopte voertuigen.

[quads id=1]

Na afstemming met het Openbaar Ministerie heeft de politie de helers, na verhoor, heen gezonden maar Rawi en Rashida zijn in verzekering gesteld voor oplichting en verduistering. Vermeldenswaard is dat Rawi in de maand oktober 2019 al was aangehouden en opgesloten voor dezelfde strafbare feiten.

Bron: Politie Suriname

Sociale media bedriegers Rawi en Rashida aangehouden en opgesloten

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland