Hotels in Suriname schoongemaakt en ready voor tweede groep repatrianten uit Nederland – foto’s

Schiphol Suriname

Een opluchting! Op dit moment zit de tweede grote groep gestrande Surinamers in de lucht. Ze zijn vanuit Schiphol vertrokken naar Paramaribo.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de foto’s op Schiphol. De eerste groep is inmiddels al vertrokken uit de prachtige hotels in Suriname en de kamers zijn inmiddels al schoon gemaakt. Vanaf vanavond gaan de passagiers 14 dagen in quarantaine. P.s. Passagiers uit Cuba en Curaçao, Suriname is jullie niet vergeten.

[quads id=1]

Schiphol naar Paramaribo

NII Suriname schreef het volgende: Tweede groep repatrianten vertrokken vanuit Schiphol. De regering van Suriname heeft de tweede groep repatrianten vanuit Nederland laten ophalen. De vlucht is op 8 mei 2020 vertrokken vanuit Schiphol. Deze groep passagiers wordt later vandaag verwacht op Surinaamse bodem. Bij deze vlucht zijn alle geldende COVID-19 regels in acht genomen.

14 dagen

Deze ingezetenen zullen zoals alle andere repatrianten ook voor ten minste 14 dagen verplicht in overheidsquarantaine. De eerste groep repatrianten uit Nederland mocht dinsdag naar huis, waarna de hotels zijn gereinigd in afwachting van de tweede groep die vannacht arriveert.

Medische behandeling

[quads id=1]

Op deze vlucht zitten voornamelijk personen die op 14, 15, 16 en 17 maart 2020 terug zouden moeten keren naar Suriname. Ook is zoveel mogelijk rekening gehouden met vrouwen met kinderen, personen die nu worden bijgestaan door de Surinaamse overheid, personen die onder medische behandeling zijn of medicatie nodig hebben, seniore burgers, personen in strategische beroepen en functionarissen in overheidsdienst.

KLM

[quads id=1]

Er zijn ruim 400 personen afgereisd met de KLM. Met de vliegmaatschappij worden gesprekken gevoerd over een door hen uit te voeren repatriëringvlucht. Volgende week zal hierover meer informatie worden gegeven. Er wordt ook naar opties gekeken om gestrande ingezetenen uit Cuba en Curaçao terug te halen. Mogelijk op een gecombineerde vlucht van de SLM.

Er wordt verder rekening gehouden met het aantal beschikbare quarantaineplaatsen die de overheid ter beschikking heeft.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland