Even geen vakantie toelage, bonussen en contracten worden niet verlengd? – SLM Suriname is aan het bezuinigen

slm Suriname
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is in zwaar weer terechtgekomen, mede door Covid-19. Het bedrijf heeft financiële problemen. Het volgende zou besloten zijn: Geen toelages, vakantiegeld wordt later uitbetaald, geen bonussen en contracten worden niet verlengd.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de genomen bezuinigingsmaatregelen. Deel het met belanghebbenden. Veel bedrijven zitten in problemen vanwege de coronacrisis. Vooral binnen de luchtvaart. Snappen jullie wel dat ze moeten bezuinigen of mag het personeel hier niet de dupe van worden?

[quads id=1]

SLM Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: SLM voert zware bezuinigingsplannen door. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is in zwaar weer terechtgekomen, mede door de gevolgen van de huidige Covid-19 pandemie. Het bedrijf is in ernstige financiële problemen. In opdracht van minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie wordt er gewerkt aan contouren van een bezuinigings- en herstartplan. Vanuit het ministerie is de instructie gegeven om contracten niet te verlengen. Dit betekent dat alle tijdelijke contracten, inclusief arbeidscontracten niet verlengd zullen worden, deelt de directie mee aan het personeel.

Maatregelen

[quads id=1]

De directie heeft in overleg met het bondsbestuur besloten per 5 mei verder de volgende maatregelen te nemen:

– Bevriezen van de toelagen voor de resterende maanden van dit jaar. Het gaat om energie-, reinigings- auto- representatie- en brandstoftoelage.
– De vakantietoelage die in mei uitbetaald zou moeten worden, is besloten onder voorbehoud om deze in september uit te betalen.
– De bonusgelden zullen niet in december 2020 worden uitbetaald, maar getracht zal worden deze vóór einde van 2021 te betalen.

Eigen middelen

[quads id=1]

Het is de SLM tot nu toe gelukt om uit eigen middelen het salaris over de maanden maart en april uit te betalen. Het monitoren van het uitbetalen van salarissen vindt voorlopig op maandbasis plaats. Dit geldt ook voor het salaris van deze maand. De directie doet een dringend beroep op het personeel om de gelederen te sluiten en al het nodige te doen om de kosten zoveel mogelijk te beperken.

[quads id=1]

Bron: Starnieuws Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland