Video’s – Mondkapjes zelf maken – Dodental in Nederland stijgt met 84 naar 5288

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer in Nederland weer normaal rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen. Niet medisch? Dus we mogen ook zelf gemaakte mondkapjes dragen? Vermoedelijk wel. Bekijk de video’s hoe je makkelijk een mondkapje van sokken kunt maken of ander materiaal. Zijn zelfgemaakte mondkapjes wel veilig?

[quads id=1]

Er zijn vandaag weer iets meer doden genoteerd. De nieuwe cijfers zijn zojuist bekend gemaakt door het RIVM. Er zijn 84 nieuwe doden bijgeteld in 24 uur. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

RIVM Nederland

Het RIVM meldt het volgende: Update 7 mei 2020. Vandaag zijn er 39 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 84 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Covid-19

[quads id=1]

Tot nu toe zijn er 41.774 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Nederland mondkapjes

Mondkapjes:

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen

[quads id=1]

“‘Mondkapjes in ov is geen wetenschappelijke, maar een politieke keuze.” Dat zei RIVM-directeur Jaap van Dissel vanochtend in een briefing aan de Tweede Kamer. Kijk de hele briefing hier terug:

Niet medisch? Betekent dit dat je gewoon van die zelfgemaakte kapjes mag dragen? Je kunt ze makkelijk maken van sokken. Of van ander materiaal. Bekijk de video’s. Of ze veilig zijn? Dat weten we niet hoor:

[quads id=1]

mondkapjes Nederland

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland