Suriname voert gesprekken met KLM om gestrande passagiers uit Nederland terug te halen naar Paramaribo

KLM Suriname SLM vakantie
Gestrande KLM passagiers opgelet! Er wordt op dit moment samen met KLM besproken hoe jullie terug gehaald kunnen worden.

Lees de extra update omtrent de eerstvolgende repatriëringsvlucht van Amsterdam naar Paramaribo. Daarin zitten (SLM) passagiers die op een bepaalde datum terug zouden keren.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor de juiste data zodat jullie daar rekening mee kunnen houden.

Geef dit officiële bericht vanuit de regering met de extra informatie door aan belanghebbenden zodat ze weten dat ze niet worden vergeten.

Van Nederland naar Suriname

[quads id=1]

De officiële Covid-19 Suriname site publiceerde het volgende: Op de eerstvolgende repatriëringsvlucht van Nederland naar Suriname op vrijdag 8 mei zitten personen die op 14, 15, 15, 16 en 17 maart 2020 terug zouden moeten keren naar Suriname.

Vrouwen en kinderen

[quads id=1]

Bij samenstelling van de vlucht is rekening gehouden met het spoedig terughalen van vrouwen en kinderen, personen die nu worden bijgestaan door de Surinaamse overheid, personen die onder medische behandeling zijn of medicatie nodig hebben, seniore burgers, personen in strategische beroepen en functionarissen in overheidsdienst.

400 passagiers

Er zijn ruim 400 personen afgereisd met de KLM. Met de vliegmaatschappij worden gesprekken gevoerd over een door hen uit te voeren repatriëringsvlucht. Volgende week zal hierover meer informatie worden gegeven. Er wordt ook naar opties gekeken om gestrande ingezetenen uit Cuba en Curaçao terug te halen. Mogelijk op een gecombineerde vlucht van de SLM.

[quads id=1]

Andere delen van de wereld

Er wordt verder rekening gehouden met het aantal beschikbare quarantaineplaatsen die de overheid ter beschikking heeft. “Mensen, u wordt terug gehaald”, zei Luitenant-Kolonel Daniëlle Veira aan personen die zijn gestrand in andere delen van de wereld waar moeilijk aansluiting kan worden gevonden met Suriname. “We kijken naar mogelijkheden om aansluiting te maken met Europa.”

[quads id=1]

Voor deze week staan op schema: een vlucht naar Belém op 7 mei en op 8 mei de tweede repatriëringsvlucht waarmee in Nederland gestrande ingezetenen worden teruggehaald.-.

Bron: Covid-19 Suriname website