Recordaantal besmettingen en doden binnen 24 uur in Brazilië – video’s

overleden Brazilië
Het gaat echt niet zo best met onze benedenburen: In Brazilië staat het aantal corona besmettingen inmiddels op ruim 125.000. Tot nu toe zijn daar ruim 8500 mensen overleden met het coronavirus

[quads id=1]

Gisteren kwamen er 1 dag 10.000 nieuwe besmettingen bij en 615 mensen met het virus gingen dood. ‘We vallen met bosjes dood’. De mensen raken in paniek terwijl de president een aantal weken terug nog zei dat corona maar ‘een griepje’ is. Bekijk de trieste video’s vanuit de steden en ook vanuit de binnenlanden van Brazilië, bij de inheemse stammen. Het is echt van groot belang dat we onze grenzen in de gaten houden. Dit mag echt niet overvliegen naar Suriname.

[quads id=1]

Besmettingen Brazilië

De Telegraaf Nederland schreef het volgende: De Braziliaanse president Bolsonaro noemde de ziekte in de afgelopen weken herhaaldelijk een „griepje” en zei dat de maatregelen tegen de verspreiding rampzalig kunnen uitpakken voor de economie.

In Brazilië staat het aantal corona besmettingen inmiddels op ruim 125.000. Tot nu toe zijn ruim 8500 mensen bezweken aan het longvirus.

Forse stijging

[quads id=1]

overleden Brazilië

Brazilië telde woensdag ruim tienduizend nieuwe besmettingen met corona, het hoogste aantal tot dusver. Het aantal doden was met 615 ook hoger dan tot nu toe op een dag gemeten. Er zijn daarnaast nog meer dan 100.000 tests waarvan de uitkomst nog niet is geregistreerd, waardoor het cijfer nog hoger kan komen te liggen.

Lockdown

[quads id=1]

De minister van Volksgezondheid Nelson Teich zei dat lokale autoriteiten een lockdown kunnen instellen als de aantallen niet minder worden. Zo zou er voor de metropool Rio de Janeiro een lockdown zijn geadviseerd.

Woordvoerder Braziliaanse president besmet

Terwijl de Braziliaanse president Jair Bolsonaro het virus eerder niet al te serieus leek te nemen is zijn woordvoerder besmet met het coronavirus. Die zit nu in thuisquarantaine. Hij heeft geen symptomen van de ziekte Covid-19. Zijn personeel zit ook thuis, in afwachting van de testresultaten.

Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

Video van NOS: Recordaantal coronadoden in Brazilië
In Brazilië werden zeshonderd nieuwe slachtoffers geteld. Niet eerder lag dat aantal zo hoog. President Bolsonaro licht steeds meer onder vuur voor zijn houding jegens het coronavirus: Hij lijkt zich vooral zorgen te maken over de economie.

[quads id=1]

Bron: Telegraaf Nederland
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland