Emile Wijntuin overleden – Oud-parlementsvoorzitter van Suriname – video’s

overleden Suriname
Een bericht van overlijden: Emile Wijntuin is vandaag overleden in Paramaribo. Hij werd 95 jaar geleden geboren in Coronie. Bekijk onderstaand bericht om meer te lezen over zijn loopbaan

[quads id=1]

Kijk ook naar wat video’s. Wij van FamilieNieuws wensen de familie, vrienden en overige nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Wilt u ook uw medeleven tonen? Dat kan.

In Suriname overleden

[quads id=1]

Suriname overzee schreef het volgende: Oud-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin overleden

Oud-parlementsvoorzitter Emile Linus Alfred Wijntuin is vanmorgen op 95 jarige leeftijd in Paramaribo overleden.

Geboren in Coronie

[quads id=1]

Wijntuin werd in 1924 in Totness, Coronie geboren. Hij zat namens de Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) in het Surinaams parlement, waarvan hij 20 jaar, voor en na de onafhankelijkheid van Suriname lid is geweest. In de periode 1973 tot 1980 beklede hij tevens het voorzitterschap.

Schrijver

Wijntuin heeft meerdere boeken geschreven, onder andere over Pater Weidmann (medeoprichter van de PSV) en Louis Doedel (één van de eerste Surinaamse vakbondsleiders).

[quads id=1]

Emile Wijntuin bekleedde gedurende vele haren het voorzitterschap van de PSV en was tot zijn overlijden voorzitter van de Stichting Pater Weidmann en erevoorzitter van de PSV..

Bekijk hier wat video’s van hem:

Bron Suriname Overzee

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland