Dini Blokland moet volgende week voor de rechtbank verschijnen ter zake laster jegens First Lady van Suriname – video’s

Bouterse Suriname

De First lady van Suriname heeft daad bij haar woord gevoegd: De rechtbank in Nederland heeft mevrouw Dini Blokland officieel gedagvaard!
Zij moet volgende week voor de rechter verschijnen.

[quads id=1]

Dini Blokland beweerde namelijk dat de First Lady de hand zou hebben gehad in een roofoverval op Claudia Griffith, directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac NV. Lees meer hierover in het officiële bericht van de regering en kijk naar de bijbehorende nieuwe en oude video’s. Is het goed dat mevrouw Dini wordt aangeklaagd? Iedereen is toch vrij om een mening te uiten? Of gaat dit niet om een mening maar om leugens?

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Rechter dagvaart Dini Blokland ter zake laster jegens First Lady. De rechtbank in Rotterdam heeft Dini Blokland gedagvaard om op donderdag 14 mei 2020 voor de rechter in kortgeding te verschijnen. Dit op basis van lasterlijke uitspraken die zij zou hebben gedaan aan het adres van de Surinaamse presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring. Dini Blokland beweerde vorige maand april dat de First Lady de hand zou hebben gehad in een roofoverval op Claudia Griffith, directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac NV.

[quads id=1]

Volgens de aantijgingen van Dini Blokland zou daarbij een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. De presidentsvrouwe zou de edelsteen, daarna voor US$ 43 miljoen hebben verkocht in Dubai. Zowel de First Lady als directeur Griffith verwees op 22 april in een praatprogramma de aantijgingen meteen naar het rijk der fabelen. Directeur Griffith erkende de presidentsvrouwe eens te hebben gesproken, maar dan over een sociaal project en niet over diamanten. Met Dini Blokland heeft zij nimmer over de presidentsvrouwe gesproken noch zou de naam van de First Lady genoemd zijn in een dossier dat Griffith op aanvraag van Dini Blokland aan deze laatstgenoemde had doen toekomen.

[quads id=1]

Met president Desiré Bouterse zijn er wel gesprekken geweest, maar die gingen over aansluiting van Suriname bij de Kimberley Process Certification (KPC). “Daar heeft de First Lady vrij weinig tot niets mee te maken,” benadrukte directeur Griffith. Het bevreemdde haar ook dat Dini Blokland beweerde dat de presidentsvrouwe directeur van haar bedrijf wilde worden. First Lady Bouterse-Waldring noemde de aantijgingen belachelijk en liet toen al weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. Dini Blokland, die de dagvaarding intussen via de deurwaarder heeft ontvangen, had in het verleden beweerd dat president Bouterse een huis in het buitenland bezat. Zij kon dit nimmer bewijzen.

[quads id=1]

Er zijn heel wat video’s hierover verschenen:

[quads id=1]

Bron: NII Suriname
https://www.deboodschap.today/rechter-dagvaart-dini-blokland-ter-zake-laster-jegens-first-lady/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland