Video – Zwangerschap en bevallen tijdens de pandemie – Dodental in Nederland stijgt met 36 naar 5204

zwanger Nederland
Sinds de komst van de corona is er heel wat veranderd binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Ook voor de zwangeren. Sommige zwangeren krijgen minder echo’s en soms zijn partners gewoon niet welkom. Toekomstige moeders maken zich zorgen. Bekijk de video en luister naar een gesprek met deskundigen. Geef het door aan belanghebbenden. Ben jij zwanger, maak jij je ook zorgen?

[quads id=1]

Het gaat overigens best goed in Nederland hoor. De nieuwe cijfers zijn zojuist bekend gemaakt door het RIVM. Er zijn ‘maar’ 36 nieuwe doden bijgeteld in 24 uur. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Nederland gezondheidszorg

Het RIVM meldde het volgende: Vandaag zijn er 27 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 36 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Totaal aantal

[quads id=1]

Tot nu toe zijn er 41.319 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Zwanger in Nederland

Sinds de maatregelen naar aanleiding van de coronapandemie zijn ingevoerd, is er veel veranderd voor zwangeren in Nederland. Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, krijgen zwangere vrouwen nu alleen de echo’s en controles die medisch hoogstnoodzakelijk zijn. Partners mogen niet mee naar de verloskundige en op de verkorte controle wordt alleen de bloeddruk gemeten en de buik gecontroleerd.

Contact

[quads id=1]

Deze veranderingen ondervond ook De Balie-programmamaker Parwin Mirrahimy zelf aan den zwangere lijve. Maar wat de consequenties van het veranderende contact tussen medici en de zwangere nu werkelijk zijn, is door de overrompelende veelheid aan informatie niet altijd duidelijk. In dit programma gaat zij in gesprek met gynaecoloog Martijn Oudijk, verbonden aan het Amsterdam UMC en oprichter en directeur van verloskundigenpraktijk Geboorte in Praktijk Esma Ldrissi. Wat is er nu werkelijk aan de hand rond de zwangerschapspraktijk? In hoeverre zijn zorgen van ouders terecht? En is de praktijk rond zwangerschap aan verandering toe?

Video

[quads id=1]

Bron: RIVM Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland