Oude waterput midden in de stad Paramaribo ontdekt – Indrukwekkende foto’s -geschiedenis Suriname

Suriname Paramaribo
Wat een mooi en bijzonder bericht uit Suriname. Er is namelijk een hele oude waterput ontdekt tijdens graafwerkzaamheden midden in de stad Paramaribo. Aan de Henck Arronstraat

[quads id=1]

Bekijk de vele indrukwekkende foto’s van Stephen Fokké van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES). En geef het door aan een ieder. Kijk ernaar met de kinderen. Een interessant stukje geschiedenis. Toch?

[quads id=1]

Oude waterput ontdekt

Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname deelde het volgende op hun Facebook Pagina: Op 24 april j.l werd een oude bakstenen waterput ontdekt tijdens graafwerkzaamheden t.b.v. de aan te leggen fundering voor de herbouw van het in 1996 afgebrande monumentale pand van het Ministerie van Algemene Zaken aan de Henck Arronstraat no. 6 te Paramaribo  (het oude woonhuis van Gouverneur Jan Nepveu).

Jonge Surinaamse archeologen

[quads id=1]

Twee jonge Surinaamse archeologen hebben onder leiding van de Archeologische Dienst van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling de afgelopen 1,5 week de waterput blootgelegd en gedocumenteerd.

De tweede

Het is de tweede bakstenen put die recentelijk is ontdekt tijdens graafwerkzaamheden voor de herbouw van het oud DNA-gebouw en Algemene Zaken. Voor aanvang van de graafwerkzaamheden was bekend dat de kans groot was dat er op het achterterrein van het DNA-gebouw een put gevonden zou worden en dat was ook het geval. Deze put dateert van ca. 1772 en komt voor op een oude perceelkaart uit 1772.

Paardenstal

[quads id=1]

Het bestaan van de tweede put was vooraf niet bekend. De put, die op slechts enkele meters afstand van de eerste ligt, is de afgelopen dagen gedeeltelijk uitgegraven en opgemeten. Bij het uitgraven stuitten de archeologen op een restant van een bakstenen fundering van een klein gebouw pal naast de put. Vermoedelijk betreft het de fundering van een paardenstal die tussen de twee gebouwen heeft bestaan.

Onderstaande foto’s geven een indruk van de werkzaamheden.

[quads id=1]

Foto’s van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES)

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland