Nog steeds geen dader(s) gevonden na de moord op onze opa en oma in Suriname

opa Suriname
Opa en oma Kartadja – Paimo zijn op wrede wijze omgebracht. We kunnen ons allemaal nog wel de wrede moord in Suriname herinneren. Vandaag precies 4 maanden geleden

[quads id=1]

Een kleindochter vertelt haar verhaal. Waarom zijn mijn opa en oma vermoord? Wat is het motief? Wie heeft het gedaan? We willen antwoorden. De familie wil rust en gerechtigheid. Deel het hartverscheurende verhaal met een ieder. Wellicht kan er nu eindelijk schot in de zaak komen.

[quads id=1]

Let op: Heeft u informatie of tips? Neem dan alstublieft contact op met de politie. De gouden tip (anoniem) wordt beloond met 1000 EUR. De familie zal nu alles eraan doen om deze moordzaak op te lossen!

Vrijdag, 3 januari 2020

“Dag Oma, alles goed? Gelukkig nieuwjaar! …Ik zie je 26 januari in Nederland! Hoe gaat het Opa….we zien jullie in maart Insha Allah en wij kijken ernaar uit!”

Niet wetende dat dit het allerlaatste gesprek zou zijn die werd gevoerd met 1 van de kleindochters.

Maandag, 6 januari 2020

Rond 18 uur kreeg de familie het noodlottige nieuws te horen dat beide grootouders, Kartadja – Paimo op wrede wijze zijn omgebracht. 2 hardwerkende mensen die al een hoge leeftijd bereikt hadden, 83 jaar, beide nog heel fit en vitaal. Ze genoten nog vol van het leven.

[quads id=1]

Vol ongeloof, verbijstering en in totale verslagenheid heeft de familie het nieuws in alle heftigheid ontvangen. Het was zo onwerkelijk, WIE, HOE, WAT en WAAROM!! WAT IS ER GEBEURD!?? Het meest wrange van dit alles is, Oma Painah was de laatst levende Paimo waar de familie zo trots op was! Zij heeft al haar broers en zussen in Nederland begraven en om dan op deze verschrikkelijke wijze het leven te laten…nee, niemand verdient dit, NIEMAND!

De dagen erna verliepen als in een nachtmerrie zonder enig tijdsbesef tot de begrafenis…

Donderdag, 9 januari 2020

De familie ontving eindelijk de verlossende woorden dat de lichamen na autopsie werden vrijgegeven, Alhamdoelilah! Nu kon de taak worden volbracht om Opa en Oma te begraven.

Vrijdag, 10 Januari 2020

[quads id=1]

In alle haast zijn de 2 dochters, kleindochters en achterkleinzoon van Oma Painah naar Suriname gereisd om een laatste eer te bewijzen en hun beide te begraven. Een andere dochter, die in Suriname woont, heeft haar huis ter beschikking gesteld om de rest van de familie op te vangen. Het was fijn om bij elkaar te zijn en om elkaars verdriet en de vele mooie herinneringen te delen. Maar het was ook fijn om het verdriet afzonderlijk te ondergaan.

Zaterdag, 11 januari 2020

Op de dag van de begrafenis kwamen er zoveel mensen bij elkaar. Ruim 500 mensen toonden hun respect en medeleven naar de familie toe. Het was ontzettend mooi, maar ook heftig en emotioneel. Vooral door de speeches die beide kleindochters van Oma Painah hebben gegeven. Dankbaar dat er zoveel mensen in grote getale aanwezig waren want voor de Surinaamse gemeenschap was dit ook een enorme klap om te verwerken.

[quads id=1]

Helaas was het ook een dag met angst…want de opdrachtgever of moordenaar(s) kon zich makkelijk tussen de mensenmassa vertoeven en met de familie hebben gesproken zonder dat zij dit wisten of dit hebben opgemerkt. We vragen ons dit ook nog steeds af: Is de familie die in Suriname woont nog wel veilig? Kunnen zij zich nog wel voortbewegen, wetende dat de dader(s) nog vrij rondlopen? Zijn zij misschien wel de volgende?

Familie in Suriname

De 2 weken die de familie in Suriname verbleven, verliep daarna als in een onwerkelijke droom.  Men heeft de 2 weken benut om bijna dagelijks nauw contact te hebben met de politie om cruciale informatie te delen. En om de zaak nauwlettend in de gaten te houden. Ondanks de nodige inzet van de familie, heeft de politie helaas tot op heden de zaak nog niet kunnen oplossen.

4 maanden later

[quads id=1]

opa Suriname
Onze geliefde oma en opa

Het is inmiddels al 4 maanden later na de wrede aanval op Opa en Oma en er is nog steeds niets bekend. Hoe is het mogelijk dat er geen nieuws meer is, dat er niet meer aan de zaak wordt gewerkt. Het lijkt bijna alsof het de normaalste zaak van de wereld is wat er gebeurde in de nacht van 6 januari. De familie wil graag de nodige rust en gerechtigheid voor deze vreselijke moord op Opa en Oma. Een moord die zo onnodig en nutteloos was.

Onbeantwoorde vragen

De vragen die de familie heeft, konden destijds niet worden beantwoord. En tot op de dag van vandaag zijn deze vragen nog steeds niet beantwoord. WAAROM ZIJN OPA EN OMA VERMOORD, WAT IS HET MOTIEF!!! WIE IS DE DADER OF OPDRACHTGEVER?!!

Hoe kunnen jullie jezelf in de spiegel aankijken met deze wetenschap? Hebben jullie wel een geweten? Zouden jullie deze zaak ook laten liggen als het jullie zou overkomen met een dierbare? Denk het niet! Daarom gaat de familie nu alles op alles zetten, op welke wijze dan ook, om deze moordzaak op te lossen!

Wie heeft meer informatie en kan ons helpen om deze wrede moord op te lossen?

Gouden tip

[quads id=1]

Heeft u informatie of tips? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie 115 / 403645 / 403252 of neem contact op met de dichtstbijzijnde politie post.
Gouden tip (anoniem) wordt beloond met 1000 EUR.
Wij hopen dat deze zaak opgelost wordt!

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland