Meerdere mensen binnenland Suriname getest na vrees op besmetting uit Frans Guyana – video’s

Suriname

69 mensen zitten in nu quarantaine. Dat betekent dat een groot deel van de repatrianten veilig, gezond en wel weer in eigen bed mag slapen. Het is nu wachten op de nieuwe groep met repatrianten uit Het buitenland. Zij zullen dan 14 dagen in quarantaine gaan.

[quads id=1]

Officieel is er helemaal geen corona meer in ons land. Tot nu toe waren er 10 mensen besmet met het coronavirus. 9 zijn gelukkig genezen en 1 is helaas overleden. Het gaat goed in Suriname. Maar dat is nog geen reden om de maatregelen te versoepelen.

[quads id=1]

Bij de grens

Onlangs zijn mensen getest na de uitbraak van Corona dichtbij onze grens. Hoeveel mensen zijn er eigenlijk in totaal getest? Bekijk het bericht en de video’s. Kijk ook naar de laatste persconferentie voor meer informatie. Geef het door aan anderen dan zijn ze op de hoogte.

Suriname

Suriname corona

Covid-19 Suriname website publiceerde het volgende: Tot en met 1 mei 2020 zijn in totaal 532 personen in Suriname getest op het COVID-19 virus. Tot deze groep behoren ook de 20 personen in het binnenland die recentelijk zijn getest na constatering van de uit Frans-Guyana overgewaaide besmette gevallen.

[quads id=1]

Afgelopen weekend

In het afgelopen weekend hebben medici tien (10) dorpen aan de Lawa/Tapanahony bezocht en daar testen uitgevoerd. In die dorpen is er ook nagegaan wie allemaal contact hebben gehad met positieve COVID-19 gevallen in Frans – Guyana, de zogenaamde contact tracing

[quads id=1]

Ook gaf de directeur mee dat de gemeenschap binnen de eerder genoemde dorpen bewust is van de dreiging van besmetting met het coronavirus.

Video’s

Bekijk hier een video van de laatst gehouden persconferentie:

Het gaat goed in Suriname, maar er is nog geen reden tot versoepelen van de maatregelen:

Na 2 weken quarantaine mochten de terugkerende Surinamers naar huis:

Bron: Covid-19 Suriname Website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland