‘Geen fraude met oproepingskaarten Paramaribo’ – verkiezingen Suriname – video’s

verkiezingen Paramaribo
Hierbij een officieel bericht van de regering ter opheldering van een kwestie. Op social media zijn er namelijk berichten verschenen waarin staat dat er gefraudeerd wordt met oproepingskaarten in Paramaribo

[quads id=1]

Ook Ronnie Brunswijk heeft het erover gehad. Hij zou een brief sturen naar de PG! Het ministerie van binnenlandse zaken benadrukt hierbij dat er geen sprake is van fraude. Alle activiteiten worden volgens een vaste procedure afgewerkt. Bekijk het bericht voor meer informatie. Bekijk ook de video’s. Ze leggen uit wat de procedure is. Dan ben je op de hoogte. Ze zeggen ook wel een dat politiek een vies spelletje is. Over en weer zullen mensen elkaar beschuldigen. Wat is wel waar en wat is niet waar?

[quads id=1]

Verkiezingen Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Geen sprake van fraude bij CBB. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken betreurt berichten van politici in de media als zou er zijn gefraudeerd bij de verstrekking van oproepingskaarten aan Paramaribo Zuid-West. Ronnie Brunswijk heeft aangegeven een brief te zullen richten aan de procureur-generaal over vermeende fraude bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Het ministerie benadrukt dat er geen sprake is van fraude bij verkiezingswerkzaamheden. Alle activiteiten worden conform procedure afgewerkt.

Oproepingskaarten

De afgifte van oproepingskaarten geschiedt volgens een specifieke procedure. Conform het print- en afhaalschema van de werkgroep Oproepingskaarten, zijn de kaarten voor Paramaribo Zuid-West op 22 april 2020 uitgeprint. De kaarten zouden op 24 april worden afgehaald. Paramaribo is een groot kiesdistrict met veel kiesgerechtigden en veel stembureaus. Na afronding van Paramaribo Nood-Oost, werd met het team van Paramaribo Zuid-West een afspraak gemaakt voor 20.00 uur. Samen met het team van Zuid-West en de medewerkers van de werkgroep Oproepingskaarten werd er tot ruim 02.00 uur in de ochtend gewerkt aan de controle van de kaarten.

[quads id=1]

Niet gelukt

Aangezien het niet was gelukt om de controlewerkzaamheden af te ronden, werd met het team van Zuid-West afgesproken om op 25 april om 09.00 uur in de ochtend door te gaan. De medewerkers van CBB die al heel vroeg aan het werk waren, werden na de komst van het team van Zuid-West verplaatst naar de ruimte van CBB-automatisering om door te gaan met hun werkzaamheden.

verkiezingen Suriname
Foto van BIC Paramaribo zuidwest

Het team van Zuid-West en de medewerkers van de werkgroep Oproepingskaarten gingen in de CBB-trouwzaal door met de controlewerkzaamheden, waarna de oproepingskaarten werden afgegeven. Het is nimmer zo geweest dat het team van Zuid-West alleen controle heeft uitgevoerd, zonder medewerkers van de werkgroep Oproepingskaarten.

[quads id=1]

Misdruk

De afgifte van oproepingskaarten aan alle districtscommissariaten is volgens dezelfde procedure verlopen. Bij het printen van de oproepingskaarten is steeds een vertegenwoordiger van het commissariaat aanwezig geweest. Nadat de oproepingskaarten waren uitgeprint, werden ze eerst door de werkgroep gecontroleerd op misdruk en aantallen. Dezelfde controle werd wederom uitgevoerd door medewerkers van het commissariaat, voordat de oproepingskaarten werden afgegeven aan de vertegenwoordiger van het commissariaat.

Video’s:

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland