Woning van in Nederland gestrande vrouw leeggehaald in Paramaribo – Politie Suriname brengt 12 verdachten in beeld

woning Paramaribo
Triest, heel triest voor deze mevrouw. Terwijl ze vast zit in Nederland vanwege het coronavirus is haar huis in Paramaribo volledig leeggeroofd

[quads id=1]

Haar broer heeft aangifte gedaan bij politie Suriname. Heel wat verdachten zijn in beeld gebracht bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie.

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Kwatta lost grote inbraak op; twaalf verdachten in beeld gebracht. In de eerste week van april deed een heer aangifte van inbraak in de woning van zijn zus, die momenteel in het buitenland is opgehouden vanwege de covid-19 crisis.

Woning in Paramaribo

[quads id=1]

De aangever is degene die op de woning in Paramaribo let. Begin april kwam hij tot de ontdekking dat er was ingebroken en dat de hele inboedel was weggenomen.Zoals meubilair, elektronische apparaten tot zelfs kamerdeuren. Het huis bevindt zich in het werk ressort van de politie van Kwatta.

Nadat aangifte van diefstal door middel van braak was gedaan startte de politie gelijk met een onderzoek in de woning als in de directe omgeving. Bij die gelegenheid trof de politie een deel van de gestolen goederen in een nabijgelegen stuk bos.

[quads id=1]

Na uitgewerkte informatie pleegde de politie van Kwatta, bijgestaan door collega’s van het Regio Bijstand Team Midden, een inval op een woonadres, alwaar nog een deel van de gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag genomen.

Gestolen goederen

Daarbij is een man aangehouden en hangende het onderzoek opgesloten. De aanhouding van die man, die als de hoofdverdachte wordt beschouwd, leidde tot in totaal elf andere aanhoudingen van mede daders en helers. Al met al heeft de politie bij vier woningen invallen gepleegd waar ook gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag zijn genomen.

[quads id=1]

Opgesloten

De helers, zeven in totaal, zijn na verhoor heen gezonden maar de rest van de verdachten zijn in verzekering gesteld. Op een vriezer en een bromfiets na zijn alle gestolen goederen terug gevonden.

[quads id=1]

Bron: Politie Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland