Let op! Ook huisgenoten mogen oproepingskaarten ontvangen – foto’s en video’s – verkiezingen Suriname

verkiezingen Suriname
De verkiezingen komen eraan! Nog maar 21 Dagen en 15 uren! Dan is het zo ver! Afgelopen week is de distributie van de oproepingskaarten gestart middels een huis aan huis actie!

[quads id=1]

Ook huisgenoten mogen het in ontvangst nemen, maar daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Bekijk het bericht voor meer informatie over de huis aan huis actie. Deel het met een ieder. Zodat ze op de hoogte zijn. Inmiddels hebben President Bouterse, Vp Adhin en DNA-voorzitter Geerlings-Simons ook thuis hun kaart ontvangen. Bekijk de foto’s en video daarvan. Zijn ze al bij jou langs geweest?

[quads id=1]

Verkiezingen Suriname

NII Suriname  schreef et volgende: Huisgenoten mogen oproepingskaarten ontvangen. Kiesgerechtigden die tijdens de colportage werkzaamheden niet in staat zijn om hun oproepingskaart persoonlijk in ontvangst te nemen, mogen hun legitimatiebewijs bij een huisgenoot achterlaten. De huisgenoot bij wie het legitimatiebewijs wordt achtergelaten dient wel achttien jaar of ouder te zijn en de Surinaamse nationaliteit te bezitten.

25 mei 2020

Op donderdag 30 april is de distributie van de oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei gestart. Dit zal tot en met 15 mei 2020 geschieden. Bij het uitvoeren van de colportage werkzaamheden worden alle COVID-19 maatregelen door de colporteurs in acht genomen. De eerste oproepingskaart in Paramaribo is uitgereikt aan president Desiré Bouterse en in Wanica aan vicepresident Ashwin Adhin.

[quads id=1]

Contact opnemen

Kiesgerechtigden die op 15 mei nog geen oproepingskaart hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met hun districtscommissariaat en wel tot uiterlijk 22 mei 2020. Bij het uitreiken van de oproepingskaart moet de kiesgerechtigde op het volgende letten: Een oproepingskaart bestaat uit twee delen die van elkaar zijn geschieden door een afscheurlijn. De twee delen zijn, de oproepingskaart die moet worden uitgereikt aan de kiesgerechtigde en het bewijs van uitreiking aan de kiesgerechtigde of kortweg de souche. De souche wordt niet afgegeven aan de kiesgerechtigde.

Twee getuigen

Tijdens de colportage trekken de colporteur en twee getuigen van politieke partijen er samen op uit. De colporteur is verantwoordelijk voor de overhandiging van de oproepingskaart aan de kiesgerechtigde. De twee getuigen van de politieke organisaties zien er alleen op toe dat de oproepingskaart conform de regels wordt afgegeven.

Politieke partijen

[quads id=1]

Alle politieke partijen hebben de taak om nauwkeurig toezicht te houden op het werk dat de colporteurs doen. De overheid heeft politieke partijen de mogelijkheid geboden om de colportage werkzaamheden mee te controleren. Het is belangrijk dat ze hiervan optimaal gebruik te maken.

Video thuis bij mevrouw Simons:

Meer info omtrent de verkiezingen:

[quads id=1]

Foto’s van Bic Paramaribo Noordoost/zuidWest en Wanica

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland