Geen officiële besmettingen op dit moment in Suriname!

Suriname vrij

Geweldig nieuws!! Het is echt waar, Suriname is op dit moment officieel coronavrij!! Dit dankzij de inzet van het covid-19 team, maar zij hebben het zeker niet alleen gedaan. Wij allemaal verdienen een schouderklopje.

[quads id=1]

Maar…..we zijn er echt nog niet. De wereld is namelijk niet coronavrij. Corona is heel dichtbij. We moeten ons vooral zorgen maken om onze Franse buren. Er steken namelijk nog steeds mensen illegaal de grenzen over. bekijk het officiële bericht van de regering hierover en deel het met iedereen. De getroffen maatregelen gelden namelijk nog steeds!!

[quads id=1]

Suriname

Op de officiele covid Site schreven ze het volgende: De laatste COVID-19 geïnfecteerde is bij haar laatste twee testen negatief getest. Deze geinfecteerde is met het resultaat, dat op 02 mei 2020 binnen was, genezen verklaard en mocht dus naar huis.

Dit betekent dat ons land momenteel geen COVID-19 positieve gevallen meer kent. De monitoring van dit laatste geval stopt echter niet, de infectioloog zal over een week het laatste onderzoek verrichten.
Dit is goed nieuws voor Suriname, maar om dit zo te houden is het van groot belang dat de samenleving alert blijft en zich aan de COVID-19 orde en gezondheidsmaatregelen houdt.

[quads id=1]

De situatie aan de grens baart het COVID-19 Crisis Management team nog steeds ernstig zorgen. Er steken nog steeds personen illegaal grenzen en rivieren in Oost, West en zuid Suriname over.
De total lockdown van deze grensrivieren, die afgelopen donderdag is ingegaan, is bedoeld om het gevaar voor nieuwe besmettingen in Suriname te minimaliseren.

[quads id=1]

Tot en met 10 mei 2020 zullen politie, militairen, de Medische Zending, districtscommissarissen en het traditioneel gezag in het binnenland samenwerken om het binnenland en de rest van Suriname Coronavrij te houden.

Bron: Covid Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland