SRD 500 voor medewerkers AZP Paramaribo – video Latoya Boetius

ziekenhuis Paramaribo
Goed nieuws voor de medewerkers van het AZP ziekenhuis in Paramaribo! Ze krijgen eenmalig een vergoeding van SRD 500. Ze krijgen dit vanwege hun enorme extra inzet tijdens deze coronacrisis. Zullen de medewerkers hier blij mee zijn?

[quads id=1]

Hoe doet het AZP het eigenlijk gedurende deze moeilijke periode? De bezoektijden/poortindelingen zijn aangepast en dat verloopt niet altijd even makkelijk. Wanneer moeten we naar de griep-poli? Kijk en luister naar een verhelderend videogesprek met LATOYA BOETIUS van de PR afdeling. Geef het door aan een ieder! Lieve mensen race niet om 5 voor 8 naar huis ivm de ‘avondklok’. Sommige van ons belanden dan juist op de SEH.

[quads id=1]

AZP Paramaribo

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Werkers AZP krijgen waardering van SRD 500. Minister Antoine Elias heeft ingespeeld op de vraag van de leiding van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) om de werkers in het ziekenhuis een eenmalige vergoeding van SRD 500 te geven. Dit heeft te maken met de extra inzet die gepleegd is in verband met Covid-19 en 1 mei, Dag van de Arbeid.

Andere ziekenhuizen

[quads id=1]

Diverse ziekenhuizen hebben intussen ook bij de bewindsman aangeklopt voor een extra waardering van de werknemers. Elias om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij ook intussen een voorstel heeft gedaan aan de ziekenhuisdirecties. Hij heeft voorgesteld om ook een tegemoetkoming van SRD 500 aan Diakonessenhuis Paramaribo, St.Vincentius Ziekenhuis en Psychiatrisch Centrum Suriname.

Voor de werkers in Mungra Medisch Centrum, Streekziekenhuis Marowijne en Regionaal Ziekenhuis Wanica is het voorstel SRD 350. Elias vindt het meer dan verantwoord om werkers uit de gezondheidssector een extra beloning te geven voor de inzet ter bestrijding van Covid-19. Ook op de Dag van de Arbeid, is het goed om de mensen deze waardering te geven. Hij verwacht dat de komende week de mensen de vergoeding kunnen ontvangen.

Betaling reeds begonnen

[quads id=1]

Bij AZP is de betaling reeds begonnen. Claudia Redan, algemeen directeur van AZP, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het personeel zich te midden van de Covidcrisis bijzonder heeft ingezet. “Ze maken lange dagen en hebben veel van hun vrije tijd opgeofferd. Ze hebben hun eigen angsten moeten overwinnen,” merkt ze op.

Verdachte gevallen

De algemeen directeur merkt op dat alle verdachte gevallen komen naar AZP. Ook is personeel ter beschikking gesteld van het Wanica Ziekenhuis. “Covid-patiënten worden door AZP ambulance vervoerd. De grieppoli, Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de afdeling BRMO waar alle infectueuze gevallen komen te liggen, zijn op high alert,” deelt Redan mee. “Het is geen gemakkelijke periode geweest. Het personeel van AZP verdient deze waardering,” zegt zij. Daarom heeft zij het voorstel gedaan aan de minister voor een eenmalige uitkering.

Bekijk de video:

[quads id=1]

Bron: Starnieuws

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland