Nu meer dan 40.000 besmettingen in Nederland dodental stijgt tot bijna 5000 – video’s over de kinderziekte Kawasaki

De nieuwe cijfers zijn zojuist bekend gemaakt door het RIVM Nederland. Er zijn 94 nieuwe doden bijgeteld in 24 uur. Het totaal aantal besmettingen in Nederland is met 445 gestegen naar boven de 40.000

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. Gisteren hadden we het over de ‘nieuwe’ ziekte Kawasaki bij kinderen. Veel mensen reageerden geschrokken. Anderen vonden weer dat het nep nieuws was. Kinderarts-immunoloog Emmeline Buddingh vertelt wat we tot nu toe hierover weten. Bekijk de video’s aandachtig! De ziekte is heel erg zeldzaam. We moeten zeker niet in paniek raken. Maar er lijkt toch een verband te zijn met het coronavirus.

[quads id=1]

Overleden in Nederland

Trouw Nederland schreef het volgende: RIVM: 94 sterfgevallen, 97 ziekenhuisopnames
Het RIVM meldt dat er sinds gistermiddag 94 nieuwe sterfgevallen zijn gemeld. Daarmee komt het aantal doden in Nederland aan de gevolgen van het coronavirus op 4987. Daarnaast telde het RIVM de afgelopen 24 uur 97 ziekenhuisopnames, wat het totaal aantal op 10.951 brengt.

Gisteren werden er nog 98 sterfgevallen gemeld, en 85 ziekenhuisopnames.

[quads id=1]

Meer getest

Bij de GGD’s kwamen vandaag 445 besmettingsgevallen aan het licht, wat het totaal op 40.236 brengt. Omdat er steeds meer wordt getest op het virus zijn deze cijfers moeilijk te vergelijken met die van afgelopen weken.

Het werkelijke aantal sterfgevallen aan de gevolgen van corona zal hoger liggen dan het RIVM meldt. Dat valt alleen al te concluderen uit de hogere wekelijkse sterftecijfers van het CBS, maar ook die dalen de afgelopen weken weer.

[quads id=1]

Dalende cijfers

Het aantal patiënten op de intensive care neemt nu al bijna drie weken af. Gisteren daalde het naar 735. Eerder zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), dat er pas sprake kon zijn van een versoepeling in de maatregelen als er minder dan 700 coronapatiënten op de ic’s zouden liggen. Rond 16:00 wordt bekend of aan dat criterium vandaag al voldaan zal worden.

Video

[quads id=1]

kinderziekte Nederland

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoekt of het coronavirus bij sommige kinderen een zeldzame en heftige ontstekingsreactie veroorzaakt. De afgelopen week zijn in een aantal landen enkele gevallen bekend geworden. Ook in Nederland belandde er kinderen op de intensive care met dit ziektebeeld. Kinderarts-immunoloog Emmeline Buddingh van het LUMC vertelt bij Op1 wat we tot nu toe weten over dit onbekende ziektebeeld.

Bron: Trouw Nederland
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland