Emmahuis Paramaribo is vandaag jarig!

emmahuis Paramaribo
Vandaag bestaat het bejaardentehuis ‘Emmahuis’ 73 jaar. Het Emmahuis in Paramaribo is een onderdeel van het Leger des Heils Suriname. De zusters Emily en Harriët Alvares droegen het toenmalige bejaardentehuis op 1 mei 1947 over aan de kerkelijke instelling.

[quads id=1]

Bekijk het bericht en lees iets meer over de interessante geschiedenis van het bejaardentehuis. Het zijn moeilijke tijden, het Emmahuis is afhankelijk van sponsoren om te blijven bestaan. Deelt u daarom dit bericht met een ieder. Een bijdrage in welke vorm dan ook is welkom.

[quads id=1]

Het ‘Emmahuis’ is jarig

Vrijdag 1 mei 2020 bestaat het bejaardentehuis ‘Emmahuis’ in Paramaribo, onderdeel van het Leger des Heils Suriname, 73 jaar. De zusters Emily en Harriët Alvares droegen het toenmalig bejaardentehuis op 1 mei 1947 over aan onze kerkelijke instelling.

‘Emmahuis’ bejaardentehuis zelf, werd 26 jaar daarvoor, in 1921, door de zusters opgericht. Het viel toen nog niet onder de kerk. Het Leger des Heils Suriname werd pas 3 jaar later, op 10 oktober 1924 opgericht door de zussen Alvares.

[quads id=1]

Opleiding

Emily (roepnaam Nelly) en Harriet (roepnaam Jet) Alvares zijn degenen die na de zogeheten Heilssoldaten opleiding te hebben gevolgd bij het Leger des Heils Nederland, na hun terugkeer, het Leger des Heils Suriname hebben opgericht. Om precies te zijn op 10 oktober 1924.

Op het terrein waar de eerste kerk van het Leger des Heils in 1924 stond, aan de Henck Arronstraat, bevindt zich nu kinderhuis Ramoth.
Het terrein dat eigendom was van de welgestelde familie Alvares, werd voor een symbolisch bedrag van 1 gulden, overgedragen aan de kerkelijke instelling.

Familie Alvares

Ook het gebouw van het Emmahuis en terrein aan de Nassylaan te Paramaribo, was oorspronkelijk eigendom van de familie Alvares.

Overdracht Emmahuis aan Leger des Heils

[quads id=1]

Nadat het bejaardentehuis 26 jaar lang door de zusters werd gerund, droegen ze het drie jaar na oprichting van het Leger des Heils Suriname, op 1 mei 1927, officieel over aan de kerkelijke instelling.

Bejaardentehuis

Er staan geen bijzondere activiteiten gepland in verband met het 73 jarig bestaan van het bejaardentehuis.

Het zijn zware tijden in Suriname. Het Emmahuis blijft uitkijken naar sponsoren om het tehuis draaiende te houden. Als mensen of bedrijven willen doneren in welk vorm dan ook kunnen ze contact opnemen met het Leger des Heils, Huize Emma. Dit kan op het nummer +597 473890

[quads id=1]

emmahuis Paramaribo

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland