Video – Ook 5 bootslieden Franse kant positief getest – De president van Suriname heeft gesproken

bouterse Suriname

Opgelet! Verscherpte COVID-19 maatregelen oostgrens ingaande 30 april!! President Desiré Bouterse heeft zojuist het volk van Suriname toegesproken!! Hij vraagt begrip voor verscherping van de maatregelen aan de oostgrens.

[quads id=1]

Aan de Franse kant is inmiddels bekend dat ook 5 bootslieden positief getest zijn. Vanwege hun werkzaamheden, ook aan onze kant van de rivier, moeten we waakzaam zijn. We moeten ons land en onszelf beschermen. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie omtrent de aanpak. Deel het met iedereen zodat ze hier rekening mee kunnen houden!!

[quads id=1]

President Bouterse Suriname

Verscherpte COVID-19 maatregelen oostgrens ingaande 30 april. President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn televisietoespraak op 29 april 2020 verscherpte COVID-19 maatregelen aangekondigd. Dit naar aanleiding van de alarmerende situatie nabij de oostelijke grens.

[quads id=1]

De verscherping omvat de verhoging van de patrouilles in samenwerking met de Fransen, alsook een totale lockdown op de rivieren in het Tapanahony- en Lawagebied. Tevens zullen er door het hele land extra controleposten van het Korps Politie en het Nationaal Leger worden ingesteld.

[quads id=1]

Het gaat hier om de afsluiting van de Marowijne-, Lawa- en Tapanahonyrivier tot 10 mei 2020. Essentieel verkeer blijft toegestaan. De nieuwe maatregelen zijn bedoeld ter beheersing van de situatie in het gebied. Verder zegt het staatshoofd dat de regels bedoeld zijn om de gehele bevolking te beschermen.

Recent zijn in dit grensgebied 17 mensen aan de Franse kant positief getest op COVID-19. Uit deze groep zijn vijf bootsmannen, die met meerdere mensen aan de Surinaamse zijde van de grens in contact zijn gekomen. Tot 10 mei zijn alleen gecontroleerde verplaatsingen van en naar de gebieden toegestaan.

[quads id=1]

Voor de kustvlakte blijven de volgende maatregelen van kracht:

  • De partiële lockdown (20:00 – 06:00 uur) duurt voort tot en met zondag

10 mei 2020

  • De publieke gezondheidsmaatregelen blijven van kracht: regelmatig handen wassen en 2 meter sociale afstand houden
  • Geen samenscholingen van meer dan 10 personen

“Suriname, wij moeten méér dan ooit samenwerken. Ik dank u”, aldus de president.

Bekijk de video:

[quads id=1]

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland