Fake news alert – Geen 60 besmettingen in Moengo Suriname

Moengo Suriname

Er circuleert een voicenote op social media waarin een man ‘met 100% zekerheid’ vertelt dat er 60 besmette mensen zijn in Moengo. Dit bericht berust NIET op waarheid.

[quads id=1]

Bekijk het officiële bericht vanuit de regering Suriname hierover en geef het door aan een ieder. lieve mensen, de situatie is al ernstig genoeg. Het heeft geen zin om mensen met leugens de stuipen op het lijf te jagen.

[quads id=1]

Moengo Suriname

NII Suriname schreef het volgende: DNV-directeur ontkracht info 60 COVID-19 besmettingen Moengo. Overste Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid ontkracht berichten als zouden er zestig besmettingen zijn nabij de oostelijke grens van Suriname, in Moengo, Marowijne.

[quads id=1]

De veiligheidstopper geeft aan dat de informatie welke in een spraakbericht wordt verspreid geen zins op waarheid berust. “Als dat het geval was dan zouden wij in een ernstige noodsituatie verkeren in dit land. Laten wij op houden met elkaar zulke slechte dingen toewensen”, aldus overste Veira.

[quads id=1]

Zij benadrukt dat het om valse informatie gaat en vraagt daarom de totale gemeenschap om te stoppen met het verspreiden van dit bericht. Over een ander geval waarbij ook een spraakbericht de ronde doet als zou een met COVID-19 besmette man uit Frans-Guyana te Munder zijn aangehouden, zegt zij geen informatie te hebben.

Zij zal op een nader moment daarop reageren.

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland