19.000 krapé eieren aangetroffen – politie Suriname – video’s

politie Suriname
19.000 krapé eieren zijn in beslag genomen! 3 mannen zijn aangehouden. Wist je dat de krapé volgens de Jachtwet een geheel beschermd diersoort is? Er mogen daarom geen eieren geraapt worden.

Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn. Bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie en kijk naar een hele interessante video hierover. De eieren zijn allemaal vernietigd. Zijn jullie het daar mee eens? Wat had de politie anders moeten doen? Wat doen mensen eigenlijk met die eieren?

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Krapé eieren vernietigd; drie aanhoudingen in deze zaak. De 51-jarige Iwan T. is op zaterdag 18 april aangehouden door de recherche van Regio Oost. Deze man wordt ervan verdacht illegaal krapé eieren te hebben geraapt in vereniging met de verdachten Stefano J. 31 jaar oud en Refano H. 22 jaar oud. Refano en Stefano waren een dag eerder aangehouden en opgesloten.
500 per zak

Iwan.T. is na afstemming met het Openbaar Ministerie ook door de politie in verzekering gesteld. In deze zaak zijn 38 zakken met krapé eieren in beslag genomen. Elke zak was gevuld met 500 eieren. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de politie overgegaan tot de vernietiging van de eieren. Deze noodzakelijke handeling vond plaats in samenwerking met leden van ‘Lands Bosbeheer (LBB).

Video

Waarom mogen ze niet geraapt worden? Bekijk wat video’s hierover van een paar jaar geleden:

Lees ook: Redactie: Mannen met 23.000 krape eieren aangehouden

Bron: Politie Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland