Minder bezoek shortime hotel vanwege ‘avondklok’ in Suriname – Video pension Paramaribo

hotel Suriname
De avondklok zorgt voor veel problemen. We kunnen in de avonduren niet de straat op om te chillen. Sommige mannen/vrouwen gaan in de avonduren erop uit om een beetje te kroelen met een schatje. Bijvoorbeeld in 1 van de vele short-times in Suriname. Dat is nu niet mogelijk. Tenzij je natuurlijk van 20.00 uur tot 6:00 samen in een kamertje opgesloten wilt zitten.

[quads id=1]

Degene die het ook moeilijk hebben zijn de eigenaren van de short-times. Die redden het bijna niet meer. Bekijk het bericht voor meer informatie. P.s. Wil je weten hoe 1 van de luxe pensions in Paramaribo eruit ziet? Kijk dan naar de interessante video. Er wordt bijna niet meer buiten de deur gevreeën. Maar aan de andere kant: Alla agri e tjaar wan boeng. BLIJF THUIS! Toch?

[quads id=1]

Lees ook: Taxi chauffeur gaat met 18-jarige naar short time hotel in Paramaribo en wordt beroofd

Pension Paramaribo

DWT Suriname schreef het volgende: OOK ‘SHORT TIMES’ GETROFFEN DOOR CORONACRISIS. Sinds de avondklok staan er meer lichten bij ‘privé garageboxen’ op het sein ‘vrij’ dan wat anders. Dat betekent dat er nauwelijks nog wordt gevreeën buitenshuis en daar is manager Stephanus Doroe van short stay Fantasy aan de Ringweg niet blij mee.

Surinaamse ondernemers zijn niet bespaard gebleven van de wereldwijde negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis. Tot de bedrijven die, gedwongen door de coronamaatregelen, hun creativiteit moeten inzetten om toch te proberen de financiële schade te beperken, behoort Fantasy.

Korting

Lees ook: Vrouw steelt meer dan USD 3.000 na intieme ontmoeting in Short time hotel~ Suriname

[quads id=1]

Dit bedrijf, dat kamers met of zonder jacuzzi aanbiedt van zeven uur ’s avonds tot de volgende ochtend zeven uur, heeft een kortingsactie ontwikkeld die even snel is opgehouden als die was begonnen. “De eerste week hadden we wel geïnteresseerden. Mensen vroegen telefonisch om informatie naar aanleiding van een advertentie op social media met actietarieven”, vertelt Doroe. “Maar dat gebeurt niet meer.”

Veel mensen moeten door de avondklok noodgedwongen thuis blijven en dat heeft onder meer voor de branche waarin Doroe opereert ernstige gevolgen. Het is een sector met haast moordende concurrentie, ondanks dat de behoefte groot blijkt te zijn. De 23 kamers van zijn ‘hotel’ blijven grotendeels leeg. “Den lockdown yuru sma wan de na den oso, want eigenlijk yu musu tan’ na yu oso tu.” De manager beseft wel dat met het openhouden van zijn voorziening gasten kunnen komen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus of in aanraking zijn gekomen met anderen die besmet zijn geweest. “Je weet niet wie allemaal binnenkomt. Soms krijg je Braziliaanse dames en juist in hun land zijn er veel besmettingsgevallen, dus yu no sabi efu den man abi na siki.”

Lees ook: Lichaam man aangetroffen in short-time hotel te Paramaribo

Hele dag open

[quads id=1]

In het verlengde hiervan zegt hij: “Moni altijd kan meki, maar gezondheid is nu belangrijker en in het belang van de hele samenleving. Ik heb eerlijk gezegd liever dat we verlies lijden dan dat onze gezondheid eraan gaat.” De gevolgen van corona worden onderschreven door zijn collega van Asia Inn, die op kleinere schaal (zes kamers) opereert. Een verschil tussen de twee is dat Asia Inn, misschien door zijn kleinschaligheid, in de periode vóór corona wel regelmatig toeloop had. “We hadden het best druk, maar nu lijden we zwaar verlies.” De manager blijft, net als voorheen, gewoon vrijwel de hele dag open. ”

Medewerkers

Ik moet eind van de maand zeven medewerkers betalen en onze omzet is gedaald. We hebben geen reserve om het verlies op te vangen.” Zijn shorttime neemt wel voorzorgsmaatregelen. “We maken alles goed schoon.” Over het noodfonds dat de regering wil oprichten om bedrijven financieel tegemoet te komen zegt hij: “Ik weet niet of het ook voor ons zal zijn. Nu is er nog niet zoveel bekend.” Hij wil met andere betrokkenen nagaan wat de mogelijkheden zijn.

Video

[quads id=1]

Wil je weten hoe zo een short-time eruit ziet? Bekijk de video.

Bron: DWT Suriname
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/04/27/ook-short-times-getroffen-door-coronacrisis/

Geschreven door Amanda Palis
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland