12 nieuwe positief geteste gevallen te Gran Santi – Suriname wees alert! Video’s

Frans Guyana Suriname

Suriname let op. We moeten alert blijven! We zitten namelijk in de gevarenzone!! Er zijn 12 nieuwe, positief geteste, COVID-19 gevallen te Gran Santi. Het dorp behoort tot de Franse kant maar is heel dichtbij Suriname

[quads id=1]

Bij ons gaat het heel goed! Maar verhoogde controles bij de grenzen zijn van immens belang zodat we niet besmet worden door de buren! Bekijk het officiële bericht van de regering voor meer informatie. Bekijk ook de video’s met extra informatie hierover. Tevens de laatste persconferentie indien u die gemist heeft. Let op: Sommige video’s zijn in het Frans. Maar de beelden zeggen genoeg. Geef het door aan een ieder! Samen staan we sterk.

[quads id=1]

Franse kant

NII Suriname schreef het volgende: Verhoogde aantal COVID-19 gevallen in oostgrens. De situatie aan de oostgrens van Suriname is alarmerend. Kort na de meeting tussen de president en de politieke organisaties werd bekend dat er twaalf positief geteste COVID-19 gevallen erbij zijn te Gran Santi. Dit dorp ligt in Frans-Guyana, vlak bij de oostgrens van Suriname en wel nabij Stoelmanseiland.

Dicht bij Suriname

[quads id=1]

Omdat dit dorp zo dichtbij Suriname ligt, is het van belang om gezamenlijk na te gaan hoe wij omgaan met de toename van deze positieve gevallen. De nodige maatregelen zullen, gelet op de alarmerende situatie, dus niet uitblijven. In dit kader voerde president Desiré Bouterse spoedoverleg met regeringsfunctionarissen, het traditioneel gezag, het COVID-19 Managementteam en medische actoren binnen dit gebied. Ook met de Franse autoriteiten zal er spoedig overleg zijn over maatregelen die genomen moeten worden binnen dit gebied.

Maatregelen

Bij het pakket van maatregelen dat zal volgen zal zeker de medische zorg voor dit gebied een belangrijk aspect zijn. De regering heeft ook speciale aandacht voor de veiligheid bij de grens. Zij is ervan overtuigd dat verscherpte maatregelen op dit vlak dringend vereist zijn. Suriname heeft tot nu toe een goede aanpak gehad van het COVID-19 virus.

Bekijk de video’s:

[quads id=1]

[quads id=1]

Bekijk hier de laatste persconferentie:

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland