120 nieuwe doden brengt het dodental in Nederland op 4.409 – video’s

overleden Nederland

De nieuwe cijfers zijn zojuist bekend gemaakt door het RIVM Nederland. 120 nieuwe doden en 655 nieuwe besmettingen zijn vandaag erbij opgeteld.
In totaal zijn er nu 37.190 positieve besmettingen gemeld. Het lijkt beter te gaan dan vorige week.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. Begraven in Nederland ziet er tegenwoordig heel anders uit. Ze nemen nu afscheid door middel van een erehaag. Bekijk de video reportages daarvan. Gebeurt dit nu ook in Suriname? Is wel een goed idee, toch?

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: RIVM meldt minder nieuwe opnames (100) en doden (120) dan week eerder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt zaterdag in de dagelijkse update 100 nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat zijn er minder dan een week eerder, toen 129 nieuwe opnames werden gerapporteerd.

Sinds donderdag zijn er 120 nieuwe doden geregistreerd als gevolg van het coronavirus. Ook dat is minder dan vorige week zaterdag, toen werden er 142 doden gemeld. In totaal zijn nu 4.409 mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

[quads id=1]

De mensen die de afgelopen 24 uur bezweken aan COVID-19 zijn hoogstwaarschijnlijk niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden: tussen het overlijden van de patiënt en het tijdstip waarop het RIVM de melding ontvangt, kunnen enkele dagen zitten.

Ook werden er 655 nieuwe besmettingen gemeld, waarmee het totaal aantal is opgelopen naar 37.190. Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt hoger, omdat niet alle coronapatiënten zich kunnen laten testen. Vooral zorgmedewerkers, ziekenhuispatiënten, bewoners van verpleeg- of verzorgingshuizen en andere kwetsbare personen worden getest.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken, aldus het RIVM. Zowel het aantal nieuwe meldingen per dag als het aantal gemelde overleden patiënten vertoont een dalende lijn.

[quads id=1]

Oversterfte neemt af
Vrijdag meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat er in de week van 13 tot en met 19 april ongeveer twaalfhonderd mensen meer overleden dan gemiddeld in de eerste tien weken van dit jaar.

De oversterfte wijst erop dat flink meer mensen aan de gevolgen van het coronavirus overlijden dan dagelijks wordt gemeld, zo stellen het CBS en het RIVM.

Wel nam de oversterfte in Nederland af. In de afgelopen weken kwam het cijfer telkens tussen de achttienhonderd en tweeduizend uit.

Het RIVM en het CBS vergelijken het aantal overledenen in een week met het gemiddelde aantal doden in de eerste tien weken van dit jaar, omdat toen het coronavirus nog niet was uitgebroken in Nederland.

[quads id=1]

Al de mensen die overlijden aan corona ( en ook niet aan corona) moeten begraven worden. maar er zijn zoeel regels waar men zich aan moet houden. Hoe doen ze dat dan? Bekijk de volgende video’s:

[quads id=1]

Bron: nu.nl
https://www.nu.nl/coronavirus/6047212/rivm-meldt-minder-nieuwe-opnames-100-en-doden-120-dan-week-eerder.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland