Medische Zending sluit polikliniek in Suriname vanwege contact met iemand die besmet is.

Frans Guyana Suriname

1 van de poliklinieken van de Medische Zending Suriname is per direct gesloten. Dit gebeurde nadat bekend werd dat een van de medewerkers in contact is geweest met een persoon die in Frans-Guyana positief is getest op het COVID-19-virus.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie. Suriname doet het heel goed, terwijl het aantal besmettingen in de landen om ons heen blijft groeien. Onze Franse buren hadden gisteren weer nieuwe besmettingen!! Het totaal staat op 107! Laten we aub extra voorzichtig zijn. Geef het door aan iedereen! Neem geen kansen mensen!!!

[quads id=1]

Suriname Frans Guyana

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Medische Zending sluit polikliniek Goninikrikimofo om COVID-19-contact. De Medische Zending Suriname heeft haar polikliniek te Goninikrikimofo in zuidoost Suriname met onmiddellijke ingang gesloten. Dit gebeurde nadat bekend werd dat een van de medewerkers in contact is geweest met een persoon die in Frans-Guyana positief is getest op het COVID-19-virus.

Nieuwe besmettingen

Het gaat om contact met een van de negen personen in het Franse dorp Grand Santi bij wie woensdag het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Dit wordt bevestigd door luitenant-kolonel Danielle Veira van het COVID-19 Managementteam. In het ooster buurland zijn woensdag tien nieuwe COVID-19-gevallen bijgekomen, inclusief de negen van Grand Santi. Het totaal staat daar nu op 107 gevallen.

[quads id=1]

“De zorgverlener is nu in quarantaine. Die was in contact met een positieve COVID-19-persoon”, zegt Veira. De Franse autoriteiten hadden na de vaststelling van de positieve gevallen in Grand Santi contact gemaakt met hun Surinaamse counterparts vanwege het intensieve personenverkeer van mensen uit dat gebied met dorpen aan de Surinaamse zijde van de grensrivier.

Strengere patrouilles

Er komen strengere rivierpatrouilles in voornoemd gebied. De voorbereidingen daartoe zijn nu in volle gang. De Franse autoriteiten hebben aangeboden te helpen bij het testen voor het geval aan Surinaamse zijde van de grens aldaar besmette gevallen mochten opduiken. Door de Franse autoriteiten is Grand Santi sinds woensdag afgegrendeld en worden de overige bewoners gemonitord.
[quads id=1]

Bron: De Ware Tijd Suriname

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland