30-jarige motorrijder midden in de stad Paramaribo overleden – politie Suriname

overleden Paramaribo

Hierbij een belangrijke Update van politie Suriname omtrent het ongeval midden in de stad Paramaribo waarbij 30-jarige Lorenzo Veldkamp om het leven kwam.

De 26-jarige automobiliste Xaviera B. Blijkt TOCH WEL de veroorzaker van het ongeval te zijn! Bekijk het officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Sterkte aan de nabestaanden.

Update:

Update: Motorfietser omgekomen bij aanrijding

Met betrekking tot het verkeersongeval op woensdagmiddag 22 april op de Zwartenhovenbrugstraat, waarbij de motorfietsbestuurder Lorenzo Veldkamp om het leven kwam, is de 26-jarige automobiliste Xaviera B. als veroorzaker aangemerkt. Hangende het onderzoek heeft de politie haar rijbewijs ingevorderd na overleg met het Openbaar Ministerie.


De automobiliste is als veroorzaker aangemerkt omdat zij het recht doorgaand verkeer heeft doorkruist op de Zwartenhovenbrugstraat. De motorfietsbestuurder Veldkamp kwam, als recht doorgaand verkeer, vanuit de tegenovergestelde richting aanrijden. Hij kwam met zijn motorfiets te vallen en raakte daarbij zodanig gewond dat hij ter plaatse overleed.
Zowel de auto als de motorfiets zijn voor een algehele keuring in beslag genomen door de politie. Er zal een politie dossier worden opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie zal zorgen voor de verdere afhandeling van de zaak.

Politie Suriname schreef eerder het volgende: Motorfietser omgekomen in het verkeer. De 30-jarige motorfietser Lorenzo Veldkamp is in de middag van woensdag 22 april overleden na een aanrijding met een personenauto op de Zwartenhovenbrugstraat te Paramaribo.

De politie van het bureau Centrum deed na de melding van de aanrijding de plek aan voor onderzoek. Op de plek van het gebeurde werd de motorfietser Lorenzo Veldkamp met zware verwondingen op het wegdek aangetroffen. Een ambulance werd ingeschakeld die heel snel ter plaatse verscheen. Veldkamp was helaas al overleden. Een ingeschakelde arts stelde officieel zijn dood vast.

Uit het voorlopig politie onderzoek is naar voren gekomen dat de automobiliste en de motorfietser Veldkamp, vanuit tegenovergestelde richting, over de Zwartenhovenbrugstraat reden. De autobestuurster kwam vanuit de richting van de Keizerstraat en Veldkamp kwam vanuit de richting van de Burenstraat.

Uit camerabeelden van het Command Center is te zien dat de autobestuurster ter hoogte van het Neumanpad, zijnde een zijstraat van de Zwartenhovenbrugstraat, een maneuver naar rechts maakt. Dat zij haar auto tot stilstand brengt om het recht doorgaand verkeer niet te doorkruisen.

De beelden laten voorts zien dat de heer Veldkamp maneuvrerend tussen andere voertuigen komt aangereden vanuit de tegenovergestelde richting. Hij verliest de controle over zijn motorfiets en komt daarmee op de rijbaan te vallen waarna hij tegen de auto in kwestie op botst. De heer Veldkamp raakt daarbij zwaar gewond met het gevolg dat hij kort daarna ter plaatse de geest geeft.

overleden Paramaribo

Het lijk van Veldkamp is hangende het onderzoek, in opdracht van het Openbaar Ministerie, door de politie in beslag genomen. Deze zaak is voor verder onderzoek door de politie van het bureau Centrum overgedragen aan de Verkeersunit van Paramaribo.