235 mensen uit Amsterdam aangekomen in Paramaribo – video

Amsterdam Paramaribo

Tevreden berichten zien we voorbij komen op social media. De eerste repatriatievlucht is een feit. En het is allemaal vlot afgehandeld en goed verlopen. Het was een behouden aankomst met geklap (bekijk de video)

[quads id=1]

In totaal zaten er 235 mensen op de vlucht waarvan 232 repatrianten en drie artsen, waarvan twee terugvlogen naar Nederland. Bekijk het officiële bericht van de regering voor een uitgebreid verslag. Laten we hopen dat niemand ziek is en dat ze straks gezond en wel na de quarantaine naar huis kunnen. Kennen jullie ook mensen die met de vlucht naar huis gekomen zijn? Zijn ze ook tevreden over de aanpak?

[quads id=1]

Amsterdam naar Paramaribo

Geschreven door NII Suriname: Eerste repatriatievlucht vlot afgehandeld. De eerste repatriatievlucht uit Nederland is vlot afgehandeld. Vanuit Nederland heeft de organisatie die in Suriname belast was met het terughalen van de gestrande ingezetenen positieve reacties ontvangen. Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) toont zich ingenomen hiermee. In totaal zaten er 235 mensen op de vlucht waarvan 232 repatrianten en drie artsen, waarvan twee terugvlogen naar Nederland. Het ging in eerste instantie om 200 personen, maar dit aantal groeide uiteindelijk uit tot 235.

Op de luchthaven

Bij de landing op de Johan Adolf Pengel luchthaven hebben de mensen zich volgens hem gehouden aan de afspraken en de gegeven voorschriften. De afhandeling op Zanderij heeft een heel vlot verloop gehad. De Port Health, het BOG, Volksgezondheid, de immigratiediensten, de Militaire Politie, het NCCR en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) hebben allemaal heel goed op elkaar ingespeeld. “Er was een constant afstemming en het heeft heel goed uitgepakt,” zegt de functionaris. Volgens hem zijn de berichten die hij heeft gehad vanuit Nederland heel positief geweest. In Suriname zelf hebben de mensen zich heel goed gehouden aan de afspraken die waren gemaakt en vooral de social distancing in acht genomen. Dit laatste is ook te zien op foto’s en video’s die op social media gedeeld werden. Ook het instappen op Schiphol als de afspraken voor in het vliegtuig zijn gegaan zoals was afgesproken.

Begeleiding van de politie

[quads id=1]

Er is verder een goede begeleiding geweest van de politie. De repatrianten zijn vanuit de luchthaven onder politiebegeleiding vervoerd naar de KKF-beurshal waar de verdeling voor de quarantaineruimtes heeft plaatsgevonden. Op woensdag 20 april hebben zij hun koffers op hun quarantaineplek ontvangen. Op verzoek van degenen die over meerdere koffers beschikten zijn deze bij familie afgeleverd.

Volgens kolonel Slijngard is het NCCR een paar weken bezig geweest zich voor te bereiden op de ontvangst van de repatrianten. Een van de problemen men voorzag was het vinden van geschikte quarantaineruimtes. Het is ook een opdracht geweest van president Desiré dat zolang er niet voldoende quarantaineplaatsen beschikbaar waren en de nodige zaken niet aanwezig zijn, de repatriatievlucht niet zou moeten worden uitgevoerd. “Toen wij alles op een rijtje hadden en alle actoren zeker van waren dat zij alles in place hadden, is toen het groen licht gegeven voor de repatriatievlucht,” geeft de functionaris te kennen.

Nog 11 dagen

[quads id=1]

Kolonel Slijngard spreekt van een prettige ervaring. Hij heet de repatrianten die nog elf dagen in quarantaine moeten doorbrengen, welkom. De NCCR-coordinator spreekt de hoopt uit dat niemand ziek wordt en iedereen gezond naar huis terug kan.

Bekijk hier een video van de behouden aankomst:

Bron: NII Suriname foto en video van J. Kamp
https://www.deboodschap.today/eerste-repatriatievlucht-vlot-afgehandeld/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland