123 nieuwe doden brengt het dodental in Nederland op 4177

coronavirus Nederland

De nieuwe cijfers zijn bekend gemaakt door het RIVM Nederland. 123 nieuwe doden en 887 nieuwe besmettingen zijn vandaag erbij opgeteld. Er zijn minder mensen opgenomen in het ziekenhuis.

[quads id=1]

In totaal zijn er nu 35.729 positieve besmettingen gemeld. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. Er ontstaan veel discussies op social media over het wel en niet openen van de scholen. Sommige ouders zijn fel tegen en anderen vinden dat de scholen weer gewoon normaal open kunnen. ‘Ze had niet eens dicht moeten gaan’. Het blijft een moeilijke discussie. Maar premier Rutte heeft gezegd. Dat de basisscholen toch echt wel open gaan! Gaan jullie je daaraan houden?

[quads id=1]

NOS schreef het volgende: RIVM: 123 nieuwe doden, 137 opnames in ziekenhuis. Er zijn 137 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat meldt het RIVM. Dat zijn iets meer nieuwe patiënten dan gisteren gemeld: toen waren het er 124. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 10.158.

[quads id=1]

Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 123, meldt het RIVM. Gisteren werden er 138 doden gemeld. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 4177 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

[quads id=1]

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 887. In totaal zijn er nu 35.729 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Bron: NOS
https://nos.nl/liveblog/2331424-radboudumc-ontwikkelt-gezichtsschild-rechtbanken-gaan-deels-weer-open.html