Kinderbijslag Suriname wordt het eerst in Paramaribo en Sipaliwini uitbetaald – Video

kinderbijslag Paramaribo

Goed nieuws!! Uitbetaling AKB Suriname gaat van start. De volgorde van de uitbetaling is bepaald door middel van een loting. Paramaribo is als eerst aan de beurt samen met Sipaliwini!!

[quads id=1]

Beijk het bericht voor meer informatie. En bekijk de rest van de lijst. Geef het door aan een ieder. Bekijk ook de videoboodschap van de minister hierover! De klus zou in principe binnen 3 maanden af moeten zijn maar het kan langer duren vanwege de huidige situatie waarin ons land zich nu bevindt.

[quads id=1]

AKB Paramaribo

De volgorde voor uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag is gisteren door middel van loting bepaald op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Minister André Misiekaba wil daarmee voorkomen dat zijn ministerie ervan wordt verweten sommige district voor te trekken.

In het bijzijn van hem, Monche Atompai (coördinator Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening) en ander personeel mochten acht leerlingen de trekking verrichten om te bepalen welk district als eerst aan de beurt komt. Nickerie kwam als ‘winnaar’ uit de bus, gevolgd door Coronie, Commewijne, Para, Saramacca, Brokopondo, Wanica en Marowijne. Echter, Paramaribo en Sipaliwini worden simultaan als eerst aangedaan. Die zijn buiten de loting gehouden omdat Paramaribo het grootste aantal gegadigden heeft en in Sipaliwini de mensen economisch het meeste kwetsbaar zijn.

[quads id=1]

Minder tijd
Volgens de bewindsman was het de bedoeling om bij deze uitbetalingsronde in minder tijd alle tien districten af te ronden. Echter, door de veranderde situatie als gevolg van Covid-19, is het moeilijk te bepalen binnen hoeveel maanden de klus geklaard zal zijn. “We hebben de capaciteit dus de verwachting was dat we binnen drie maanden klaar zouden moeten zijn. Maar nu met de Covid-19-maatregelen hebben we toch een uitdaging”, legt Misiekaba uit. Eén van de zaken die het werk moeilijker maakt, is het feit dat er minder mensen geholpen kunnen worden per keer.

Korte tijd

[quads id=1]

Hoelang het precies kan duren durft de bewindsman daarom niet te zeggen, maar hij verzekert wel dat de medewerkers alles eraan zullen doen om de verschillende gebieden binnen relatief korte tijd af te handelen. De uitbetaling start volgende week alvast in Paramaribo en Sipaliwini. Atompai zegt dat nu de laatste voorbereidingen worden getroffen in het achterland. Zo wordt er samen met het traditioneel gezag uitgekeken naar grotere ruimtes om de mensen die in aanmerking moeten komen op te vangen. Misiekaba: “We houden rekening met alle regels.

Plan

[quads id=1]

We zijn nog bezig met het plan en wanneer we zover zijn gaan we dat bekend maken.” In totaal komen ongeveer zestigduizend huishoudens in aanmerking voor AKB, die per kind SRD 50 bedraagt tot een maximum van vier kinderen per gezin.

Bekijk hier de video van de minister:

Bron De Ware Tijd Suriname
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/04/22/loting-akb-uitbetaling-moet-voortrekkerij-voorkomen/

Geschreven door Jason Pinas
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland