4054 in totaal overleden – Vandaag 138 nieuwe doden erbij in Nederland – video’s

overleden Nederland

De nieuwe cijfers van het RIVM zijn bekendgemaakt. Gisteren werden er 165 nieuwe doden gemeld. En vandaag 138. Het aantal besmettingen is opgelopen tot 34.842

[quads id=1]

Gisteren heeft premier Rutte de nieuwe maatregelen besproken. 1 van de belangrijkste veranderingen: De scholen gaan per 11 mei weer open. Sommige zijn blij en anderen helemaal niet. En wat vinden de kinderen ervan? En de leerkrachten. Ook Judeska – Jandino Asporaat – heeft een mening over de maatregelen van de premier. Bekijk de interessante video’s. Hoe denk jij erover? Stuur jij jouw kind na de vakantie weer naar school? Kunnen in Suriname de scholen ook weer open of is het nog te vroeg daarvoor?

[quads id=1]
RIVM schreef het volgende: Vandaag zijn er 124 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 138 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 34.842 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

[quads id=1]

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Aantal positieve testen op totaal aantal testen

[quads id=1]

Sinds 6 april wordt er meer getest op COVID-19 vooral bij zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis met klachten, naast de mensen die een hoger risico hebben op ernstig verloop van COVID-19 en zorgpersoneel in ziekenhuizen. De laatste weken is het aantal geteste personen opgelopen tot bijna 40.000 per week. Het percentage positief geteste personen nam tot eind maart toe tot ongeveer 30% vastgestelde besmette personen op het totaal aantal geteste personen en nam daarna weer af. Naast het afnemende aantal nieuwe patiënten door de maatregelen die op 16 maart zijn genomen, speelt hierbij het veranderde testbeleid sinds 6 april ook een rol.

Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland