In the spotlight: Voormalig kickbokskampioen Imro van Hetten uit Nederland – video

Hetten Nederland

Vandaag in the spotlight: Imro van Hetten. Hij was een Surinaams-Nederlandse (Thai)bokser die later, nadat het de verkeerde kant opging, bekend werd als dakloze in de binnenstad van Utrecht Nederland. Velen uit de stad kenden hem

De boomlange kickbokser was 1 van de eerste Nederlanders die in Thailand furore maakte onder top trainer Thom Harinck. Harinck vertelt dat hij heeft vernomen dat Van Hetten al sinds eind vorig jaar overleden is. Iets wat wij niet kunnen bevestigen. Lees wat hij nog meer vertelt en bekijk de interessante documentaire over Van Hetten! Zo iemand kun je inderdaad niet zomaar vergeten. Waarom in the spotlight? Velen kennen hem van de straat, maar bijna niemand wist dat hij zo en geweldige een succesvolle sportman was. En dat mag gezegd worden.

Van Hetten is overleden?

Vechtsportinfo Nederland schreef het volgende bericht: Aan lager wal geraakte Nederlandse kickbokskampioen overleden. De voormalig kickbokskampioen Imro van Hetten leefde op straat na een succesvolle kickboks carrière..

Boomlange sporter

overleden Nederland

Imro van Hetten was een boomlange kickbokser en een van de eerste Nederlanders die in Thailand furore maakte onder top trainer Thom Harinck. Hij raakte aan lager wal door zijn verslaving aan drugs. Op 18-08-1978 vocht Imro met het Chakuriki team in Bangkok.

Belde elke maand

Van Hetten overleed eind 2019 maar er werd geen ruchtbaarheid aan zijn dood gegeven. “Hij belde mij nog elke maand op via het Leger des Heils, “zegt Thom Harinck tegen onze redactie. Maar ineens werd het stil en heb ik niets meer gehoord. “

Echt jammer dat ze niet hebben gebeld

De voormalige kickbokser leefde op straat in Utrecht en stond daar bekend als de nacht burgemeester. Als wij in Thailand kwamen moest hij altijd een hoge trap maken voor de foto’s, de Thais vonden dat prachtig,” zegt Harinck die het kickboksen in Nederland groot maakte.

“Ik vind het jammer, dat het Leger des Heils mij niet heeft gebeld dat Imro niet meer leeft, ik hoorde ook via via dat hij er niet meer is.” Onder de vlag van Harinck boekte Van Hetten veel succes zo werd hij Nederlands kampioen.

Video

Bekijk hier een interessante documentaire over hem:

Note: Wij van FamilieNieuws kunnen niet bevestigen dat van Hetten is overleden. Het is wel zo dat mensen hem al en tijdje niet hebben gezien.

Bron: Vechtsportinfo Nederland

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland