165 doden en 729 nieuwe besmettingen erbij in Nederland – video

Nederland overleden

De nieuwe cijfers van het RIVM zijn bekendgemaakt. Er zijn toch weer meer doden genoteerd. Gisteren werden er 67 doden gemeld. En vandaag 165. Note: Op dinsdag is het aantal sterfgevallen vaak het hoogste van de week.

Bekijk het bericht voor meer informatie. Iedereen in Nederland kijkt uit naar de persconferentie van vanavond. Moet alles weer normaal worden? PowNet (video) sprak met een aantal welbespraakte Nederlanders (zie foto).

[quads id=1]

oevrleden Nederland
Grafiek 21 april 2020

Er gaat vermoedelijk het 1 en ander veranderen. Maar wat? De 1 wil versoepeling van de maatregelen, ze willen dat de kinderen weer naar school gaan. Maar de ander wacht nog op een total lockdown. Wat hopen jullie dat premier Rutte gaat zeggen?

[quads id=1]

Het NOS schreef het volgende: RIVM: 165 nieuwe doden, 118 opnames in ziekenhuis
Er zijn 118 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, meldt het RIVM. Dat zijn er meer opnames dan gisteren gemeld: toen waren het er 75. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat nu op 9897.

Het geregistreerde dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 165, meldt het RIVM. Gisteren werden er 67 doden gemeld.

[quads id=1]

De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 3916 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

[quads id=1]

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 729. In totaal zijn er nu 34.134 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Wat wordt er vanavond besloten? Kijk naar de video daarover:

Bron: NOS
https://nos.nl/liveblog/2331161-rivm-165-nieuwe-doden-118-opnames-in-ziekenhuis.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland