RIVM Nederland waarschuwt voor vals NL-Alert: ‘Klik niet op de link’ – video’s

Nederland RIVM
Mensen in Nederland opgelet. Er is een nep alert bericht in omloop. Daarin staat dat het RIVM zorgpakketten aanbiedt. Er zit een link in het bericht. Klik NIET op de link

[quads id=1]

Meerdere mensen maken misbruik van de coronacrisis. Helaas ook in Suriname. Mensen verkopen soms nep medicijnen en bieden dure artikelen aan die zouden helpen. Trap er niet in. Hoe weet je welk bericht van het RIVM wel veilig is? Lees het bericht voor meer informatie en geef het door aan een ieder zodat ze alert kunnen blijven. Bekijk de video’s erover.

[quads id=1]

Alert Nederland

Nederland RIVM

De Gelderlander schreef het volgende: RIVM waarschuwt voor vals NL-Alert: ‘Klik niet op de link’. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu waarschuwt voor nepberichten van NL-Alert.

In de berichten – die vanochtend werden verstuurd – staat dat het RIVM zorgpakketten aanbiedt met een link om deze aan te schaffen. Achter deze link zitten vermoedelijk cybercriminelen die hiermee gegevens en/of geld willen stelen. Overigens is het sms’je vrij makkelijk te onderscheiden van een echt NL-Alert.

[quads id=1]

Geen SMS

Dat komt namelijk nooit binnen via sms en wordt vergezeld door een luid waarschuwingsgeluid. Overigens biedt het RIVM ook geen zorgpakketten aan.

Het komt veel voor

‘Antibacteriële’ bankpassen, afpersingsmails waarin wordt gedreigd met een coronabesmetting of mondkapjes die nooit aankomen. Met slinkse trucs proberen cybercriminelen een slaatje te slaan uit de coronacrisis.

Toename criminaliteit

[quads id=1]

Zo heeft het Landelijke Meldpunt Internetoplichting van de politie de afgelopen weken al tien malafide webshops offline gehaald, worden webshops gehackt om nep medicijnen te verkopen en is er een flinke toename van criminaliteit via WhatsApp.

Meer informatie over de NL alert:

Bron: De Gelderlander

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland