67 doden en 750 besmettingen gemeld binnen 24 uur in Nederland – video

Nederland overleden

Weer minder mensen dood in Nederland met het virus

Het RIVM heeft zojuist de nieuwe cijfers bekend gemaakt. Er zijn in het afgelopen etmaal ‘maar’ 67 nieuwe doden genoteerd. Dat aantal is een stuk minder dan de voorgaande weken. Het totaal aan besmetting is gestegen naar 33.405

[quads id=1]

Er worden ook steeds minderen mensen opgenomen. Betekent dit dat de mensen zich prima houden aan de veiligheidsmaatregelen? Zal dit ook zo blijven als de regels minder streng worden? Bewoners Turks seniorencomplex in Nederland (foto) zitten in isolatie door corona. Het treft heel wat aanpassingen. Moeilijk hoor. Ze vertellen hun verhaal. Bekijk de video daarvan.

[quads id=1]

Het NOS Nederland schreef het volgende: RIVM: 75 ziekenhuisopnames, 67 sterfgevallen. Er zijn 75 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, meldt het RIVM. Dat zijn meldingen die zijn gedaan tussen zondag 10.00 uur en maandag 10.00 uur.

Het gaat om minder opnames dan gisteren: toen werden er 110 mensen opgenomen. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) ligt nu op 9779.

[quads id=1]

Het geregistreerde dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 67, meldt het RIVM. Dat zijn er ook minder dan gisteren, toen er 83 doden gemeld werden. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 3751 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

[quads id=1]

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 750. In totaal zijn er nu 33.405 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Bewoners Turks seniorencomplex in Nederland (foto) zitten in isolatie door corona. Ze vertellen hun verhaal. Bekijk de video daarvan:

Bron: NOS
https://nos.nl/liveblog/2331044-rivm-75-nieuwe-ziekenhuisopnames-67-sterfgevallen.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland