Er waren 5 personen stiekem uit Frans Guyana Suriname binnengedrongen – politie Suriname

Frans Guyana Suriname
De man die vanuit de Franse quarantaine stiekem Suriname binnendrong was niet alleen. Hij maakte de oversteek samen met 4 andere personen. Bekijk hier het officiële politiebericht voor meer informatie.

[quads id=1]

De kapitein van een dorp in Marowijne heeft toegegeven dat hij zijn medewerking had verleend aan de 5 in zijn dorp. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie. De 4 zijn inmiddels terug in Frans – Guyana. Dit kan echt niet!! Juist een kapitein had zijn dorp moeten beschermen, toch?

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Kapitein Erowarte afgezonderd in O’ter cel vanwege besmettingsgevaar. De kapitein van het dorp Erowarte in het district Marowijne is op zondag 12 april door de politie van Albina in een cellenruimte ondergebracht als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen door het covid 19 virus.

Van Frans Guyana naar Suriname

Voorafgaand aan die maatregel tegen de kapitein van Erowarte Jona Gunther is het zo dat informatie de politie van Albina, op zaterdag 11 april, bereikt had dat personen in Frans- Guyana uit quarantaine waren ontsnapt en dat zij naar Suriname waren uitgeweken. Vervolgens dat zij zich in het dorp Calibi bevonden. Er werd een onderzoek ingesteld in het dorp Galibi waaruit bleek dat de mensen zich niet in dat dorp bevonden. Voorts dat zij zich hoogstwaarschijnlijk in het dorp Erowarte bevonden.

In het dorp

[quads id=1]

De politie ging dezelfde zaterdag naar het dorp Erowarte waar contact is gemaakt met de dorpskapitein Jona Gunther. Hij ontkende toen categorisch dat personen zich in zijn dorp bevonden, die vanuit quarantaine in Frans-Guyana ontsnapt waren en vervolgens naar Suriname gesmokkeld waren.

In Commewijne

Later op de dag werd de naar Suriname gesmokkelde 52-jarige James A. op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden. Hij bleek een van de personen te zijn die onder quarantaine in Frans-Guyana waren. Verder kwam de politie erachter dat James vanuit het dorp Erowarte te Marowijne te Siparipabo in het district Commewijne was beland.

Hij heeft toegegeven

[quads id=1]

Hoogstwaarschijnlijk had dit nieuws kapitein Gunther bereikt want de volgende dag, zondag 12 april, ging hij naar het politie bureau Albina en gaf toe, dat hij zijn medewerking had verleend dat James, A. en vier andere personen in zijn dorp Erowarte onderdak kregen.

Voorts dat James en de vier andere personen door de bootsman Gerrith, M. Suriname waren binnen gesmokkeld. Voorts dat de vier andere personen ondertussen, in tegenstelling tot James, door Gerrith terug waren gebracht naar Frans-Guyana.

Afgezonderd

[quads id=1]

Als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen door kapitein Gunther met het covid 19 virus werd hij afgezonderd in een cellenruimte op het bureau. Nadat zijn verklaring in geschrifte was gesteld werd hij heen gezonden. De 42-jarige bootsman Gerrith, M. is intussen aangehouden en in verzekering gesteld voor mensensmokkel.

Eerdere berichten: Man uit Franse quarantaine gevlucht
Bron: Politie Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland