‘Een koopje’. Bewoners Paramaribo Flora mogen hun huis kopen en in delen afbetalen

huis Paramaribo

Bekijk hier het officiële bericht van het ministerie van sociale zaken. De minister heeft aangegeven dat bepaalde bewoners van de wijk Flora te Paramaribo hun huis mogen kopen.

[quads id=1]

Sommige mensen betalen al 40 jaar huur. De bewoners hebben het verzoek gedaan aan de president en het ministerie. Zij zijn akkoord gegaan. De woningen zullen ‘goedkoop’ aan hen aangeboden worden. Je kunt je hiervoor registreren. Bekijk het bericht voor meer informatie daarover. En geef het door aan belanghebbenden. Is dit een goed idee? Zouden meerdere woningen on Suriname op deze manier verkocht moeten worden?

[quads id=1]

Flora Paramaribo

NII Suriname schreef het volgende: Bewoners Flora mogen woningen kopen. Bewoners van stichtingswoningen op Flora worden in de gelegenheid gesteld de huizen te kopen. Het verzoek hiertoe is meerdere malen aan president Desiré Bouterse en minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gedaan. De bewindsman geeft tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) te kennen dat er intern is gekeken naar deze zaak en conform de gedachte van het staatshoofd, namelijk “voor elk gezin een woning” uiteindelijk is besloten de oude stichtingwoningen op Flora te koop aan te bieden. Hij geeft aan dat sommige mensen al meer dan 40 jaar de huizen bewonen door huur te betalen.

Huur betalen

Enkele van ze hebben de huizen gerenoveerd, maar niet een ieder is daartoe in staat. De Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS) zal de huizen verkopen voor ongeveer SRD. 40.000. Minister Misiekaba spreekt van een koopje, eraan toevoegend dat de percelen, waarvan 95% eigendomspercelen zijn, per stuk al veel meer kosten dan het bedrag dat betaald zal moeten worden voor de woningen. De bewindsman legt uit de SRD 40.000 ook is op basis van een excertitie die eerder voor Tourtonne was gemaakt. Ook op dat project is dezelfde werkwijze toegepast.

[quads id=1]

“Daar zijn ook voor een groot deel eigendomspercelen en daar was het bedrag ook in de orde van SRD 40.000”. Minister Misiekaba geeft te kennen dat dit bedrag gefaseerd betaald kan worden. Er zal eerst een veldregistratie gedaan worden.

[quads id=1]

Men kan voor registratie appen op het nummer 8631637 (de heer Pollard) of 8178380 (de heer Bell). “Hoe sneller de veldregistratie geschiedt hoe sneller de stichting Volkshuisvesting kan inspelen”, zegt de bewindsman. Hij benadrukt dat een ieder die een stichtingwoning bewoont en die wil kopen elk moment bij de stichting terecht kan om de voorwaarden aan te horen.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland