144 nieuwe doden en 1235 nieuwe besmettingen in Nederland – oversterfte flink verhoogd – video van Divya

overleden Nederland
Er gaan NU gemiddeld veel meer mensen dood in Nederland. 2.000 tot 2.300 meer sterfgevallen per week. Komt dit door de corona?
 
De cijfers van het RIVM zijn binnen: Er zijn in 24 uur 144 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekomen. Weer iets minder dan gisteren.
[quads id=1]
Het aantal positief geteste personen is met 1235 gestegen naar 30.449. Bekijk het bericht voor meer informatie.
 
In India gaat het slecht met Divya (foto). Ze geeft een verslag voor het NOS jeugdjournaal. Kijk samen met je kinderen naar de video! Weten jouw kinderen precies wat het coronavirus inhoudt?

[quads id=1]

RIVM Nederland schreef het volgende:

Vandaag zijn er 156 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 144 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Bevestigde besmettingen

Tot nu toe zijn er 30.449 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

[quads id=1]

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.
Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.

Oversterfte

[quads id=1]

De totale sterfte in Nederland is sterk verhoogd. Zowel in week 14 als in week 15 zijn rondom 5.000 personen in Nederland overleden. Dat melden het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek en RIVM op basis van voorlopige sterftecijfers (met mogelijke nog vertraagde registratie door de paasdagen). Dat zijn 2.000 tot 2.300 meer sterfgevallen per week dan we zouden verwachten voor deze tijd van het jaar.

[quads id=1]

Een aanzienlijk deel daarvan is naar verwachting gerelateerd aan COVID-19. Welk deel dat precies is wordt pas later uit de doorsoorzakenregistraties duidelijk. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals gemeld aan het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Nederland. Dit maakt extra duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen zich aan de maatregelen blijven houden.

Divya heeft thuis geldproblemen door het corona-virus

Bron: RIVM
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland