Politiebericht omtrent aanhouding driftkop Delvano te Paramaribo – video

politie Paramaribo

Hierbij het officiële politiebericht omtrent de aanhouding van een driftkop in de stad Paramaribo. De driftige autobestuurder, Delvano heeft zich verzet en probeerde te vechten met de agenten

Lees de uitleg van de politie en bekijk tevens de video die erover circuleert op social media. (alvast onze excuses voor het taalgebruik in het filmpje). Devano reed rond zonder kentekenplaten.

Politie Suriname schreef het volgende: Driftkop aangehouden en in verzekering gesteld. De 26-jarige autobestuurder Delvano P. is op maandag 13 april aangehouden door de politie van het ressort Centrum. Delvano werd in het verkeer staande gehouden door surveillerende politieambtenaren nadat zij geconstateerd hadden dat het voertuig waarin hij reed niet voorzien was van kentekenplaten.

De politieambtenaren wilden onder andere weten waarom de auto niet van kentekenplaten was voorzien en of Delvano bescheiden van het voertuig had. Delvano gaf de politieambtenaren te kennen dat hij geen tijd voor ze had wees hun zijn middenvinger(de zogenaamde “f*ck you” teken)en slingerde denigrerende woorden naar hun toe.

De politiemannen besloten Delvano aan te houden ter voorgeleiding en wel voor belediging van politieambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun bediening en om na te gaan of de auto niet van enig misdrijf afkomstig is. Delvano stapte uit het voertuig en ging verder tekeer tegen de politie.

Toen de politieambtenaren hem wilden aanhouden begon Delvano zich niet alleen verbaal maar ook fysiek te verzetten waarbij hij de bovenkleding van een van de agenten vernielde en de agenten met de dood bedreigde. Uiteindelijk gelukte het de politiemannen om Delvano over te brengen naar het bureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Delvano, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld ter zake mishandeling, vernieling, wederspannigheid en bedreiging met een misdrijf.

Bekijk hier een video van het incident:

Bron: politie Suriname