‘Het vliegtuig van Amsterdam naar Paramaribo wordt niet volgepropt!’ video’s

vliegtuig Suriname

Veel Surinamers in Nederland zijn opgelucht omdat ze weer naar huis kunnen, uiteraard maken ze zich ook wel een beetje zorgen. Ook de mensen in Suriname maken zich zorgen nu onze gestrande landgenoten vanuit Nederland maandag naar Suriname komen, dit ivm met het hoge aantal besmettingen met het virus in Nederland.

[quads id=1]

Het vliegtuig wordt niet volgepropt, de regels van social distancing worden in acht genomen en bij aankomst zullen zij 14 dagen in quarantaine verblijven. Bekijk het bericht en de video’s om te zien wat er nog meer wordt gezegd hierover. Zijn jullie toch een beetje gerustgesteld nu? Of hebben jullie andere suggesties voor de regering?

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Repatriatie zal gecontroleerd geschieden. De repatriatie van Surinaamse ingezetenen uit Nederland zal op een gecontroleerde wijze geschieden. De eerste 200 repatrianten worden op maandag 20 april in Suriname verwacht. Luitenant-kolonel Danielle Veira van het Nationaal COVID-19 Managementteam zegt dat het geenszins de bedoeling is dat het vliegtuig wordt volgepropt, aangezien ook in het vliegtuig de social distancing in acht genomen moet worden.

[quads id=1]

“We kunnen ons dat niet permitteren”, aldus overste Veira op woensdag 15 april tijdens het reguliere persmoment van het Managementteam.

Overste Veira adviseert de ingezetenen om de berichten op de COVID-website te volgen alsook de informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zullen na aankomst door de diensten van Volksgezondheid en NCCR vanuit Nederland naar Suriname begeleid worden.

[quads id=1]

Eenmaal in Suriname worden ze opgenomen en na aankomst in Suriname naar de door de overheid aangewezen quarantaine locaties, waar zij 14 dagen zullen doorbrengen. Momenteel is het NCCR samen met Volksgezondheid druk bezig deze faciliteiten in orde te maken. “U wordt op een goede wijze ontvangen”, garandeert overste Veira.

Video:

Luister hier naar een gesprek met Overste Veira:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland