Extra oproep aan gestrande Surinaamse ingezetenen in Nederland -KLM / SLM – live video

KLM Suriname SLM vakantie

Hierbij nog een extra oproep aan gestrande Surinaamse ingezetenen in Nederland. Gestrande Surinaamse staatsburgers in Nederland, die nog geen terugkeerdatum hebben gekregen, worden opgeroepen om contact op te nemen met het SLM-kantoor in Amsterdam. Bekijk de details in het bericht en geef het door aan belanghebbenden!!

[quads id=1]

Hierbij nog een extra oproep aan gestrande Surinaamse ingezetenen in Nederland. Gestrande Surinaamse staatsburgers in Nederland, die nog geen terugkeerdatum hebben gekregen, worden opgeroepen om contact op te nemen met het SLM-kantoor in Amsterdam. Dit kan tussen 10:00u en 16:00u op de volgende nummers: * 020-6262060 en * 010-4364200.

[quads id=1]

Bekijk het officiële bericht vanuit de regering om te lezen wat er nog meer hierover wordt gezegd. Geef het door aan belanghebbenden. In Suriname groeit het aantal besmette mensen gelukkig NIET. We weten allemaal dat er veel positieve covid-19 gevallen zijn in Nederland. Veel mensen maken zich daarom zorgen. Maar we kunnen gerust zijn. Iedereen zal in quarantaine worden geplaatst!

Bekijk hier de live video erover:

Of bekijk het via youtube:

Eerder schreef het ministerie:

[quads id=1]

Update: De Surinaamse overheid is bezig de burgers uit Nederland terug te halen. De eerste vlucht in dit kader zal op maandag 20 april 2020 uitgevoerd worden. Deze vlucht is bestemd voor de groep die op 14 en 15 maart terug zou keren. Aan belanghebbenden wordt gevraagd contact op te nemen met het kantoor van de SLM en of KLM. Dit geldt ook voor degenen die een ticket van de KLM hebben. Voor de repatriëring werken beide luchtvaartmaatschappijen samen.

Het NII Suriname schreef het volgende: Eerste repatriatievlucht uit Nederland in voorbereiding. De eerste repatriatievlucht om Surinaamse ingezetenen uit Nederland naar huis terug te halen, is in voorbereiding. Deze vlucht uit Amsterdam zal volgende week maandag 20 april moeten geschieden.

[quads id=1]

Zo laat de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) luitenant-kolonel Danielle Veira op dinsdag 14 april 2020 weten, in het actualiteitenprogramma ACTUA. Er wordt eerst een groep van 200 passagiers naar huis gehaald. Overste Veira zegt dat er zich zo’n 900 (gestrande) Surinamers in verschillende werelddelen bevinden. “We zijn hard bezig hun terug te brengen.

Volgende week willen we de eerste groep ontvangen,” aldus de functionaris die aangeeft dat de detailinformatie nog zal worden gegeven. Men is bezig de laatste hand hieraan te leggen.

[quads id=1]

Overste Veira benadrukt dat eenieder die naar Suriname wordt gehaald 14 dagen in overheidsquarantaine gaat. Volgens haar is er op dinsdag 14 april nog gekeken naar de wet en die geeft aan, dat quarantaine in een overheidsfaciliteit moet gebeuren.

“Dus dat gaan we natuurlijk ook toepassen.” Volgens de veiligheidsfunctionaris zullen de repatrianten 14 dagen doorbrengen op een door de overheid aangewezen locatie. “Als u na deze periode geen symptomen hebt ontwikkeld, volgt de exitscreening en bent u weer frank en vrij in Su. U weet dan zeker dat u niet besmet bent met COVID-19,” legt ze uit.

[quads id=1]

Op basis van voorspellingen van artsen kan de situatie rond COVID-19 volgens overste Veira nog zeker 6 tot 8 maanden duren. De functionaris meent echter dat deze periode juist één van herstel en bijstellen moet zijn. Als Surinamers en als land zullen we na deze periode in staat moeten zijn om heel wat samen met elkaar te doen. Ze wijst erop dat hetgeen Suriname tot nu toe heeft bereikt – het minimale aantal besmettingen – alleen komt omdat wij als land heel snel hebben gehandeld.

[quads id=1]

“We zijn heel verschillend van andere landen en wij mogen ons zelf een pluimpje geven,” aldus overste Veira die erop wijst dat Suriname met economische issues kampt en ondanks wij als land op weg zijn naar een verkiezing, wij toch bepaalde besluiten hebben genomen zodat de veiligheid van de bevolking gewaarborgd is.

Directeur Veira meent dat de crisis, ook al is het na een jaar voorbij, ons zal hebben geleerd dat wij dingen kunnen doen waarvan wij dachten die niet te kunnen. Ze benadrukt dat men in crisis zijn beste zijde leert kennen, wat ook voor Suriname geldt als land. Een van deze dingen is de capaciteit om out-of-the-box te denken en werken aan de eigen productie.

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland