Video – Hoogzwangere besmette verpleegster uit Engeland sterft – haar baby leeft nog – video BlackNieuws

verpleegster overleden
Het begon met een kleine verkoudheid maar binnen een week werd ze doodziek.
 
Verdrietig nieuws vergezeld met bijzonder babynieuws. Een Engelse verpleegster is vandaag overleden aan het coronavirus. Ze was hoogzwanger! Maar gelukkig konden de artsen haar baby via een keizersnede redden. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video ervan. Wat een verdriet. Het coronavirus maakt zoveel onschuldige slachtoffers.

[quads id=1]

Verpleegster Engeland

BN de stem schreef het volgende: Hoogzwangere verpleegster Mary (28) sterft aan coronavirus, baby gered
Een hoogzwangere verpleegster uit Engeland is afgelopen weekend in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het lukte de artsen om haar baby via een keizersnede op tijd te redden. De directeur van het ziekenhuis waar de 28-jarige Mary voor werkte spreekt van een medisch wonder. ,,Een lichtbaken in deze zeer donkere tijd.“

[quads id=1]

Vorige week

Mary Agyeiwaa Agyapong uit Bedfordshire – vlakbij Cambridge – werd begin vorige week plotseling ernstig ziek. Het begon met een kleine verkoudheid, maar veranderde in zware ademhalingsproblemen. Het virus sloeg na een paar dagen over op haar hart waarna haar toestand nog sneller verslechterde. De vrouw moest met spoed geopereerd worden zodat tenminste de baby nog gered kon worden.

Moet getest worden

Het kind werd geboren en de artsen dachten dat Mary weer tekenen van verbetering vertoonde. Tot haar toestand zondag weer verslechterde en ze de strijd tegen het virus moest opgeven. Het is niet duidelijk of het baby‘tje ook positief is getest op het virus. Dat wordt nog onderzocht.

Groot verdriet

David Carter, de directeur van het Luton and Dunstable Hospital waar Agyapong werkte, is met stomheid geslagen. ,,Het is met groot verdriet dat ik de dood van een van onze verpleegsters kan bevestigen”, zei hij in een verklaring aan Channel 4. ,,Mary werkte hier vijf jaar en was een zeer gewaardeerd en geliefd lid van ons team, een fantastische verpleegster en een goed voorbeeld van waar we voor staan.”

[quads id=1]

Geld inzameling

Twee boezemvrienden van de verpleegster, Rhoda Asiedu en Gloria Gyan, hebben een geldinzamelingsactie op touw gezet voor haar echtgenoot en pasgeboren kindje. Inmiddels is er meer dan vijfduizend pond (5740 euro) opgehaald. ,,Mary was een zegen voor iedereen die haar tegenkwam”, schrijven de vrienden. ,,Haar liefde, zorgzaamheid en oprechtheid zijn onvervangbaar. Je zult voor altijd in ons hart zijn. Je herinneringen zijn bij ons en we zullen ze voor altijd koesteren totdat we elkaar weer ontmoeten.“

In baarmoeder besmet

[quads id=1]

Uit onderzoek van Chinese wetenschappers blijkt dat baby’s in de baarmoeder wel degelijk besmet kunnen worden met het coronavirus. Vier pasgeborenen in de Chinese stad Wuhan vertoonden lichte symptomen van het virus, maar hoefden niet aan de beademing. Drie van de moeders vertoonden voor de geboorte al symptomen van het longvirus.

Van moeder naar baby

De kinderen werden allemaal met een keizersnede geboren. Drie baby’s werden direct na de geboorte weggehaald bij de moeder om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Zij kregen ook geen borstvoeding. De kans dat ze het virus direct na de geboorte van hun moeder hebben gekregen is daardoor minimaal, volgens de onderzoekers. ,,De uitkomsten van dit onderzoek lijken erop te wijzen dat het virus in de baarmoeder is overgegaan van moeder naar baby.”

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Bron: BN de STEM

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland