MORGEN start onderwijs op televisie – leerkrachten starten appgroep – school Suriname – video

0
Opgelet en geef het door aan alle ouders in Suriname!!
 
De minister van onderwijs heeft zojuist tijdens de persconferentie aangegeven dat de lessen op televisie MORGEN zullen starten! Het kostte iets meer voorbereiding! Tevens hebben leerkrachten de opdracht gekregen om te werken met appgroepen waarmee ze de leerlingen zullen begeleiden met de lesstof!
 
De TV-lessen starten om 9.00 in de ochtend! Bekijk het volledige schema in het bericht! Geef het door aan iedereen. Zij doet een beroep op de kinderen om elke dag de lessen te volgen en vooral veel te lezen. Ouders sta uw kinderen bij aub. Bekijk het bericht voor meer informatie en bekijk de video waarin de minister alles uitlegt.
Ministerie van onderwijs Suriname

Vanaf morgen zullen een aantal TV stations beginnen met uitzenden.

onderwijs Suriname

De minister van Onderwijs, Lilian Ferrier, heeft vandaag laten weten dat aan ouders een brief is gestuurd, waarin zij zijn geïnformeerd over het op afstand volgen van onderwijs. Onder andere zullen zij door de klassenjuf worden toegevoegd aan een Whatsapp groep, waarin zij dagelijks om 08:00 uur s’morgens lesmateriaal zal opsturen. Het correctiemodel krijgen zij de volgende dag opgestuurd. De ouders die vragen hebben, zullen die dagelijks kunnen stellen op een vast tijdstip.

Afstandsonderwijs

Omdat er nog geen zicht is wanneer het onderwijsproces in Suriname weer start, gebruikt het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deze methode om leerlingen tijdens deze crisissituatie te onderwijzen.

Samenwerking schoolleiding

“Voor verdere optimalisering van het afstandsonderwijs hebben alle directeuren en schoolleiders een survey ontvangen, zodat we van elke school kunnen nagaan wat de stand van zaken is en in hoeverre de onderwijsgevenden voorbereid zijn voor de uitvoering.”

Uitzendingen

De minister bood haar verontschuldigingen aan voor het later aanvangen van de lessen op de televisie. “De tijd om het uitzendschema samen te stellen heeft wat langer geduurd. We moesten rekening houden met landelijk bereik en met de lessen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Maar het is zover.”

De lessen zijn vanaf 16 april 2020 te volgen op de kanalen: NII (8.3), TV Binnenland (8.6) en Rasonic, DNA TV, Dime TV en ATV.

Een overzicht van het uitzendschema van de lessen is te zien op de FB page en de website van:covid-19.sr,education.gov.sr en https://www.facebook.com/Ministerie-van-Onderwijs-Wetenschap-en-Cultuur-Minowc-690318941019001 (Facebook page).

Video’s

Bekijk onderstaande video vanaf minuut 22.55:

Video’s van de volledige persconferentie:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

Comments are closed.